Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Zazděný trám v komíně byl příčinou požáru v rodinném domě v Otovicích na Broumovsku. Požár byl ohlášen s tím, že se v domě kouří ze stropu. Průzkumem pak hasiči zjistili, že zasaženy byly půdní prostory. Aby mohly jednotky zlikvidovat všechna skrytá ohniska, musely část stropů vyřezat.

Likvidace požáru byla oznámena kolem 14:30 hod., jednotky se pak vracely na základny. Škoda byla vyčíslena asi na 350 tisíc korun, hasičům se podařilo uchránit hodnoty ve výši asi 2,1 milionu korun. Nikdo nebyl při události zraněn.

Mezi částí Rusek a Skaličkou zasahovali profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská u dopravní nehody osobního automobilu. Vozidlo zůstalo převrácené na střeše, cestovali v něm dva lidé, kteří se dostali sami ven bez pomoci hasičů.

Oba byli zraněni, do péče si je převzala ZZS. Hasiči zabezpečili místo události a pomohli s usměrněním dopravy v okolí nehody. Místo zásahu bylo následně předáno policistům.

K ohlášenému požáru plechové garáže vyjížděli do Horní Radechové profesionální hasiči z Náchoda a dobrovolné jednotky z Horní Radechové a Červeného Kostelce. Už při příjezdu hasičů na místo události byla část boku garáže prohořelá, uvnitř se nikdo nenacházel.

Jednotky provedly rychlou likvidaci požáru, byla ohlášena v 07:24 hod. Příčina vzniku události je předmětem vyšetřování. Škoda byla předběžně stanovena na 180 tisíc korun, hodnoty ve výši asi 50 tisíc korun byly uchráněny.

Tři jednotky hasičů byly zalarmovány kvůli nahlášenému požáru v opuštěném drážním domku ve Dřevařské ulici v Broumově. Průzkumem bylo nakonec zjištěno, že došlo k požáru staré matrace. Nikdo nebyl při události zraněn, hasiči prostor vyklidili a odvětrali.

Na místě zasahovala profesionální jednotka z Broumova, dobrovolné jednotky z Meziměstí a Broumova byly ze zásahu odvolány. Při události nevznikla žádná škoda.