Sobota 18. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Profesionální jednotka z Vrchlabí a dobrovolná jednotka z Hostinného vyjely k nahlášené železniční dopravní nehodě v obci Kunčice nad Labem, kdy došlo ke srážce vlaku s osobou. Člověk bohužel svým zraněním podlehl.

Ve vlaku se tou dobou nacházelo celkem 13 osob, které hasiči evakuovali pomocí žebříku ven. Pro cestující byla následně zajištěna náhradní doprava. Hasiči dále zajišťovali místo události a vyčkali do příjezdu drážní jednotky SŽDC.

Do Dvořákovy ulice ve Vamberku vyjeli profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolná jednotka z Kostelce nad Orlicí. Při nehodě dvou osobních automobilů byl jeden člověk zraněn. Jednotky zajistily havarovaná vozidla proti vzniku požáru a zasypaly uniklé provozní kapaliny.

V místě nehody usměrňovali hasiči provoz kyvadlově, následně se postarali o úklid vozovky a pomohli s naložením jednoho vozidla na odtah. Druhé bylo odtaženo v průběhu dne, provoz na komunikaci neblokovalo.

V ulici Osvobození na mezi Královou Lhotou a Českým Meziříčím se stala dopravní nehoda osobního vozidla, na místo spěchali profesionální hasiči z Dobrušky a dobrovolná jednotka z Opočna. Automobil vyjel mimo komunikaci a narazil do propusti.

Pomocí páteřní desky vyprostili hasiči jednu zraněnou osobu z vozu a předali ji do péče ZZS. Na havarovaném vozidle provedli hasiči protipožární opatření a v místě nehody usměrňovali provoz na komunikaci.

Opět do Třebechovic, tentokrát však ke srážce vlaku s člověkem, vyjížděli profesionální hasiči z centrální stanice a místní dobrovolná jednotka. Osoba nehodu nepřežila. Provoz na trati byl zastaven. Hasiči pomohli se zajištěním místa události a dále evakuovali cestující z vlaku.

Tou dobou cestovalo vlakem asi 10 osob, nikdo z nich nebyl zraněn. Dobrovolní hasiči převezli cestující na nádraží a dále vyčkali na místě zásahu do příjezdu drážní jednotky SŽDC, která si spolu s policisty událost převzala.

K dopravní nehodě osobního a nákladního auta, která se stala na silnici č. 33 u České Skalice, vyjížděli profesionální hasiči ze stanice Jaroměř. Při příjezdu hasičů na místo události byl už řidič z osobního vozu v péči ZZS.

Jednotka zajistila místo události, provedla opatření proti vzniku požáru a odstranila následky nehody. Pomohla také s naložením osobního auta na odtah. Komunikace byla během zásahu průjezdná.