Pondělí 20. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Tři jednotky hasičů zaměstnal v ranních hodinách nahlášený požáru sazí v komíně rodinného domu v Machově. Na místo zásahu vyjeli profesionální hasiči z Náchoda, JSDH Police nad Metují a Machov. Hasiči se museli popasovat s komplikovaným přístupem na střechu domu, komínové těleso bylo poškozeno právě v části nad střechou.

Jednotky vybraly kotel od sazí a požár se jim nakonec podařilo zlikvidovat v 06:41 hod. Komín musel velitel zásahu vyřadit z užívání. Na místě zůstala na dohlídku místní dobrovolná jednotka.

Na silnici č. 299 z Třebechovic pod Orebem do Librantic havaroval nákladní automobil, který skončil převrácený na bok a částečně byl v příkopu. Na místo události vyjeli profesionální hasiči z hradecké centrály a třebechovická dobrovolná jednotka.

Hasiči místo události zajistili, jednu osobu si převzali do péče zdravotničtí záchranáři. Aby mohl být havarovaný kamion naložen na odtah, hasiči jej pomohli nejprve vyložit. Na místě už následně zůstala jen dobrovolná jednotka, která asistovala při vyproštění vozidla a také pomohla s přeložením nákladu.