Sobota 18. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Do Jičínské ulice ve Valdicích vyjížděli profesionální hasiči ze stanice Jičín a dobrovolná jednotka z Valdic. Došlo zde k požáru uskladněného dřeva a přístřešku, požár se při příjezdu jednotek nacházel v pokročilé fázi.

Z požářiště stihli hasiči vynést dvě tlakové lahve, likvidaci požáru ohlásil velitel zásahu těsně po 3. hodině ranní. Škoda, kterou plameny napáchaly, byla předběžně vyčíslena na 40 tisíc korun. Příčina vzniku události je předmětem vyšetřování, na kterém spolupracuje vyšetřovatel hasičů s policisty.

Na silnici č. 304 v katastru obce Křivice narazil osobní automobil do stromu, při nehodě byly dvě osoby zraněny. Na místo spěchali profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a JSDH Rychnov nad Kněžnou a Týniště nad Orlicí. Komunikace byla na nezbytně nutnou dobu uzavřena.

Hasiči následně vytáhli havarovaný automobil zpět na komunikaci pomocí navijáku. Jednotky se také postaraly o úklid vozovky, kde se nacházelo množství střepů a úlomků.

V ulici Vápenka v Trutnově likvidovali hasiči ze tří jednotek požární ochrany nahlášený požár střechy garáže. Požár měli hasiči brzy pod kontrolou, zlikvidován byl v 13:41 hod. Naštěstí nenapáchal oheň velké škody, škoda byla vyčíslena na jeden tisíc korun.

Díky zásahu hasičů se podařilo uchránit hodnoty ve výši asi 200 tisíc korun. Vyšetřovatel hasičů následně zjistil, že za vznikem požáru stála nedbalost při svařování lepenky. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Trutnova, JSDH Trutnov – Horní Staré Město a Mladé Buky.

V katastru obce Javornice zasahovali profesionální a dobrovolní hasiči z Rychnova nad Kněžnou u dopravní nehody osobního automobilu. Automobil vyjel mimo komunikaci do příkopu, kde narazil do betonového sloupku.

Jedna osoba byla při nehodě zraněna a předána do péče ZZS. Hasiči se postarali o zabezpečení místa nehody a provedli protipožární opatření. Z havarovaného vozidla unikly provozní kapaliny, které byly zasypány sorbentem. Po došetření vyprostili hasiči vozidlo zpět na komunikaci pomocí vyprošťovacího automobilu.