Sobota 4. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Osobní vozidlo havarovalo na silnici č. 327 u odbočky na Převýšov. Vozidlo se mělo při nehodě převrátit přes střechu, naštěstí nebyl nikdo z posádky zraněn. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Nového Bydžova a dobrovolná jednotka z Chlumce nad Cidlinou.

Jednotky zabezpečily místo nehody, na vozidle provedly opatření proti vzniku požáru a odpojily akumulátor. Dobrovolná jednotka následně pomohla s naložením vozidla na odtah.

Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou likvidovali požár osobního automobilu v Orlické ulici. Hořet začalo v motorovém prostoru, jednalo se o vozidlo na plynový pohon. Na likvidaci požáru nasadila jednotka vysokotlaký proud vody, komunikace musela být na nezbytně nutnou dobu uzavřena.

Příčinou vzniku události byla technická závada, způsobená škoda se vyšplhala na 200 tisíc korun. Další hodnoty ve výši asi 100 tisíc korun se hasičům podařilo ubránit. Po došetření události naložili hasiči vozidlo na odtah.

Na silnici č. 14 zasahovali profesionální hasiči z Dobrušky u dopravní nehody osobního auta. To vylétlo mimo komunikaci do příkopu, kde zůstalo převrácené na střeše. J

edna osoba se nacházela při příjezdu hasičů mimo automobil, hasiči jí poskytli první předlékařskou pomoc a následně si ji převzali do péče záchranáři. Jednotka se dále postarala o zajištění místa události, na havarovaném vozidle provedla protipožární opatření a řídila dopravu v místě události. Věc si poté převzali policisté.

V pátek ráno vyjížděli profesionální hasiči z Vrchlabí a dobrovolná jednotka z Dolní Kalné k nahlášenému požáru osobního automobilu do Horní Kalné.

Vozidlo značky Citroen Berlingo bylo při příjezdu hasičů na místo události celé v plamenech, na likvidaci požáru nasadili hasiči vysokotlak. Požár se podařilo uhasit před 7. hodinou ranní, poškozené vozidlo odklidili hasiči na krajnici a sorbentem zlikvidovali uniklé provozní kapaliny. Škoda, kterou požár způsobil, byla vyčíslena na 20 tisíc korun.