Sobota 27. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Čtyři jednotky vyjely do obce Bystřice k nahlášenému požáru objektu ve vzdálenosti asi 50 m od zástavby. Průzkumem hasiči zjistili, že se jedná o požár včelína. Během několika málo minut měli hasiči požár lokalizován a v 18:59 ohlásil velitel zásahu likvidaci.

Příčinou vzniku události bylo nedbalostní chování, škoda byla vyčíslena asi na 50 tisíc korun. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Jičína a JSDH Libáň, Markvartice, Bystřice. JSDH Jičín držela zálohu na stanici.

V Palackého ulici zasahovali profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou u dopravní nehody osobního vozidla. Automobil narazil do domu, dvě osoby byly zraněny.

Hasiči zajistili místo nehody, vozidlo zabezpečili proti vzniku požáru a postarali se o likvidaci uniklých provozních kapalin. Při nehodě došlo také k poškození výlohy domu. Po odtažení havarovaného automobilu pomohli ještě hasiči s úklidem střepů z výlohy a vrátili se zpět na stanici.

Na silnici č. 14 v křižovatce s odbočkou na Podbřezí došlo k dopravní nehodě dvou osobních vozidel a motocyklu. Dvě osoby byly při nehodě zraněny, do péče si je převzali zdravotničtí záchranáři. Z motocyklu unikly na silnici provozní kapaliny, hasiči je zasypali sorbentem a zlikvidovali.

Na vozidle pak byla provedena protipožární opatření. Po došetření nehody a úklidu odstranila jednotka vozidla mimo komunikaci tak, aby nebránila provozu. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Dobrušky.