Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolní hasiči z Kostelce nad Orlicí odstraňovali následky dopravní nehody osobního vozidla, které vyjelo mimo komunikaci a narazilo do stromu u obce Vrbice. Ve voze cestovala jedna dospělá osoba a tři nezletilé, všechny byly předány do péče zdravotnické záchranné služby.

Hasiči zajistili havarovaný vůz proti vzniku požáru a pomáhali záchranářům s ošetřením. Dvěma dětem pak věnovali hasiči plyšového dráčka Záchranáčka. Jednotky dále vyprostily havarovaný vůz zpět na komunikaci a předaly místo zásahu policistům.

Následky řetězové dopravní nehody odstraňovali na silnici č. 16 v katastru obce Dřevěnice profesionální hasiči z Jičína a Nové Paky. Na místě došlo k několika dopravním nehodám najednou, účastníky bylo celkem sedm osobních vozidel.

Zdravotnická záchranná služba si převzala na místě do péče dvě osoby. Hasiči zabezpečili místo události a pomáhali s řízením dopravy v místě události. Všechna vozidla jednotky zkontrolovaly, případně provedly opatření proti vzniku požáru.