Čtvrtek 2. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Profesionální jednotka z Nového Bydžova a dobrovolná z Chlumce nad Cidlinou byly vyslány k dopravní nehodě nákladního vozidla s přívěsem v obci Lovčice. Při události došlo k převrácení návěsu do pole, tahač zůstal stát na silnici. Nehoda se obešla bez zranění.

Řidič vozidla si zajistil vlastní odtah. Hasiči zajišťovali po celou dobu místo události, nejprve byli na místě hasiči Středočeského kraje ze stanic Nymburk a Poděbrady, následně si místo události převzal HZS KHK.

Na silnici II/300 zasahovali v katastru části Horní Dehtov profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem u dopravní nehody dvou osobních vozidel. Hasiči zabezpečili místo události, zdravotničtí záchranáři si převzali na místě do své péče celkem pět lidí.

Jednotka zabezpečila havarované vozy proti vzniku požáru a uniklé provozní kapaliny zasypala sorbentem. Po příjezdu odtahové služby pomohli hasiči s naložením aut a vozovku následně uklidili.

V Okružní ulici v Jaroměři v části Josefov havaroval nákladní automobil. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, ale u vozidla byla proražena šestisetlitrová nádrž na pohonné hmoty. Na místo zásahu vyjeli profesionální hasiči z Jaroměře a mířila sem i speciální technická vozidla ze stanic v Náchodě a Hradci Králové, která jsou vybavena prostředky pro jímání a přečerpání většího množství pohonných hmot.

Hasičům se podařilo nádrž utěsnit a dále z ní zbylou naftu přečerpali do připravených nádob. Při nehodě bylo poškozeno také veřejné osvětlení, o čemž byli vyrozuměni zástupci města. Zásah hasiči ukončili těsně před 9. hodinou.