Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

K nehodě osobního vozidla, které skončilo mimo vozovku za svodidly převrácené na střechu, vyjížděli profesionální hasiči z centrální stanice. Nehoda se stala na silnici č. 35 mezi Hradcem Králové a Býští v katastru Vysoké nad Labem.

Dvě osoby si převzali do péče zdravotničtí záchranáři. Hasiči stabilizovali havarovaný automobil a zajistili jej proti vzniku požáru. Po došetření nehody převrátila jednotka vůz zpět na kola a postarala se o úklid vozovky.

V katastrálním území části Nový Bydžov – Zábědov došlo k zahoření kombajnu, na místo mířili profesionální i dobrovolní hasiči z Nového Bydžova. Po příjezdu hasičů na místo události nebylo plamenné hoření už vidět, jednotky dohasily skrytá ohniska a prohlížely stroj termokamerou.

Příčina je předmětem vyšetřování, ale jako pravděpodobná se jeví technická závada. Při požáru nevznikla žádná škoda.

Čtyři jednotky hasičů byly zalarmovány kvůli nahlášenému požáru v rodinném domě ve Dvoře Králové nad Labem. Průzkumem hasiči zjistili, že došlo k požáru v okolí krbu. Požár lokalizovali majitelé pomocí hasicího přístroje. Jedna osoba byla při požáru zraněna, hasiči ji předali do péče zdravotnických záchranářů.

Škoda byla předběžně vyčíslena na 100 tisíc korun. Na místě zasahovali profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem a JSDH Bílá Třemešná, JSDH Hajnice a Žireč byly odvolány, protože síly a prostředky na místě události byly dostačující.