Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

V katastru části Dobruška – Křovice hasily jednotky požární ochrany požár opadu v překladištní zóně skládky. Hořelo na ploše asi 8×8 m. Na místo události byla zřízena kyvadlová doprava vody, na likvidaci bylo nasazeno několik vodních proudů i lafeta.

S rozhrnutím odpadu pomohl hasičům kolový nakladač, aby mohli odhalit skrytá ohniska. Při požáru nevznikla žádná škoda. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Dobrušky a JSDH Nové Město nad Metují, Opočno a Dobruška.

Profesionální hasiči z Trutnova a JSDH Pec pod Sněžkou, Horní Maršov a Malá Úpa vyjeli k nahlášenému požáru borůvčí ke státní hranici na hřebeni mezi Pomezními boudami a Lysečinskou boudou. Průzkumem bylo zjištěno, že se požár nachází na polské straně hranice.

Požár byl malého rozsahu, hasičům se jej podařilo zlikvidovat pomocí dovezené vody na čtyřkolce dobrovolných hasičů. Místo jednotky obkopaly a prolily vodou, aby nedošlo k rozšíření požáru na okolní porost.

Technická závada na svítidle stála za požárem v jedné firmě v Batňovicích. Na místo události byly vyslány po ohlášení čtyři jednotky hasičů, jedna osoba byla předána do péče zdravotnické záchranné služby s podezřením z nadýchání zplodin hoření.

Při průzkumu místa události už plamenné hoření neprobíhalo, likvidaci události ohlásil velitel zásahu v 07:39 hod. Škoda, kterou požár způsobil, byla předběžně vyčíslena na 200 tisíc korun, uchráněné hodnoty představují asi 10 milionů korun. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Trutnova a JSDH Úpice a Batňovice.