Pátek 3. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Osm jednotek hasičů bylo zalarmováno kvůli nahlášenému požáru lesního porostu v těžko přístupném skalním terénu v části Dolní Adršpach. Hořela lesní hrabanka na ploše asi 30×30 m. Hasiči dostali k ohnisku hadicové vedení a ohniska zlikvidovali.

Požár nezpůsobil žádnou škodu. Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanice Náchod, Broumov a Trutnov a dále JSDH Teplice nad Metují, Adršpach, Radvanice, Police nad Metují, Jívka.

V obci Nový Ples došlo k dopravní nehodě osobního vozidla, které skončilo převrácené na bok na komunikaci. Při nehodě byly zraněny dvě osoby, hasiči asistovali záchranářům při ošetřování a zároveň zajišťovali místo zásahu. Na havarovaném automobilu provedla jednotka opatření proti vzniku požáru a hasiči dále také likvidovali uniklé provozní kapaliny.

Komunikace byla na nezbytně nutnou dobu při provádění záchranných a likvidačních pracích uzavřena. Následně pomohli hasiči s naložením vozidla na odtah a postarali se o úklid komunikace. U nehody zasahovala profesionální jednotka z Jaroměře.

Profesionální hasiči z Náchoda spěchali do části Hronov – Žabokrky, kde na silnici č. 303 došlo k dopravní nehodě osobního automobilu, motocyklu a autobusu. Jedna osoba byla při nehodě zraněna, hasiči jí poskytli první předlékařskou péči a následně si ji do svých rukou převzali záchranáři.

V autobuse cestovalo při nehodě deset osob, nikdo neutrpěl žádné zranění. Jednotka zajistila místo události a následně jej předala policistům.