Pátek 17. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Profesionální hasiči z Dobrušky a Rychnova nad Kněžnou zasahovali v ranních hodinách u dopravní nehody osobního vozidla, které havarovalo na silnici č. 14 u Bílého Újezdu. Automobil sjel mimo komunikaci do příkopu.

Při nehodě byl jeden člověk zraněn, do péče si jej převzali záchranáři. Hasiči prováděli na místě události opatření proti vzniku požáru, odpojili akumulátor a zasypali uniklý olej. Nakonec se postarali o úklid vozovky a předali místo zásahu policistům.

Profesionální jednotka z Hořic mířila do Ostroměře, kde v ulici T. G. Masaryka na silnici č. 35 havarovaly čtyři osobní automobily. Jednu osobu převezli záchranáři do zdravotnického zařízení.

Hasiči prováděli na místě události opatření proti vzniku požáru, odpojili u vozidel akumulátory a zlikvidovali drobný únik provozních kapalin. Po došetření nehody policisty pomohli hasiči s naložením havarovaných aut na odtah.

Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolná jednotka z Rokytnice v Orlických horách odstraňovali ve Slatině nad Zdobnicí následky dopravní nehody osobního vozidla, které narazilo do plotu a převrátilo se na bok do příkopu.

Hasiči provedli na havarovaném voze protipožární opatření a řídili v místě nehody kyvadlově dopravu. Jednu osobu si převzali do péče záchranáři. Po došetření události stáhli hasiči vozidlo navijákem zpět na kola a nechali jej mimo komunikaci. Jednotky se také postaraly o úklid vozovky.

V katastru části Zboží na silnici č. 37 mezi Choustníkovým Hradištěm a obcí Kocbeře zasahovali profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem a dobrovolná jednotka z Hajnice u dopravní nehody osobního automobilu.

Jedna zraněná osoba se nacházela při příjezdu hasičů na místo události mimo havarovaný automobil. Do péče si ji převzali záchranáři. Hasiči zajistili místo události a následně se postarali o odstranění následků a úklid vozovky.