Čtvrtek 18. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

V Kladské ulici v Broumově zasahovali profesionální hasiči z broumovské stanice u dopravní nehody osobního vozidla. Automobil vyjel mimo komunikaci, kde poškodil pískovcové sloupky. Hasiči zasypali uniklé provozní kapaliny, které z havarovaného auta vytekly.

Protože se automobil nacházel mimo vozovku, kde nepřekážel provozu, předali hasiči místo zásahu policistům a vrátili se zpět na stanici. Při události nebyl nikdo zraněn.

Tři jednotky hasičů vyjely k nahlášenému požáru garáže v Jabloňové ulici ve Valdicích. Nikdo nebyl při události zraněn, škoda byla předběžně vyčíslena na 10 tisíc korun. Díky rychlému zásahu se podařilo uchránit hodnoty ve výši asi 80 tisíc korun.

Po likvidaci požáru ohledal místo události vyšetřovatel hasičů, který zjistil, že příčinou byla s největší pravděpodobností technická závada na akumulátoru elektrokoloběžky. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Jičína a JSDH Valdice a Železnice.

Šest jednotek hasičů bylo zalarmováno kvůli nahlášenému požáru na střeše obytného domu v ulici 5. května v Meziměstí. Průzkumem hasiči zjistili, že se nejedná o zahoření střechy, ale že došlo k požáru sazí v komíně bytového domu. Jednotky požár uhasily, nezpůsobil žádnou škodu.

Poplach byl vyhlášen profesionálním hasičům v Náchodě a Broumově a dále JSDH Meziměstí, Teplice nad Metují a Broumov, Jednotka SDHP Veba Broumov byla ponechána na základně.

V části Horní Malá Úpa došlo k úniku většího množství nemrznoucí směsi na pozemní komunikaci. Hasiči ihned po svém příjezdu zajistili, aby se látka nešířila dále do kanalizace, nicméně část látky stačila vytéct. O situaci byly informovány orgány ochrany životního prostředí. Dále bylo zjištěno, že uniklá látka není nebezpečná a je ředitelná vodou.

Kapalinu z komunikace tak mohli hasiči spláchnout pomocí vodního proudu. Na místě události zasahovali profesionální hasiči z Trutnova, kteří využili také technická chemický automobil a dále JSDH Pec pod Sněžkou a Malá Úpa.