Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Dopravní nehoda dvou osobních vozidel se stala u Lipnice, na místo vyjeli profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem. Dva lidé skončili v péči záchranářů. Jednotka provedla na místě opatření proti vzniku požáru, komunikace mezi Lipnicí a Horním Dehtovem byla v místě nehody na nezbytně nutnou dobu při provádění záchranných prací uzavřena.

Jednotka se následně postarala o odstranění následků dopravní nehody.

Profesionální hasiči z Jičína a dobrovolná jednotka z Kopidlna spěchali k nahlášené dopravní nehodě kamionu. Vozidlo se převrátilo a zablokovalo tak komunikaci mezi obcemi Cholenice a Vršce. Přitom se vysypal na silnici náklad, který vozidlo převáželo.

Při nehodě byla jedna osoba zraněna, postarali se o ni záchranáři. Jednotky místo události zajistily a následně pak zůstala na místě dobrovolná jednotka z Kopidlna, která se po došetření nehody, vyproštění převráceného kamionu a odstranění vysypaného nákladu postarala o úklid vozovky.

Čtyři jednotky požární ochrany byly zalarmovány v sobotu dopoledne kvůli nahlášenému požáru v objektu obecní vodárny v obci Samšina. Průzkumem hasiči zjistili, že se jedná o požár záložního zdroje elektrické energie pro čerpadla. Objekt byl vlivem zahoření zdroje zakouřen, jednotky vynesly zařízení mimo budovu.

Příčinou vzniku požáru byla technická závada, škoda byla předběžně vyčíslena na 150 tisíc korun. Díky rychlému zásahu se podařilo uchránit hodnoty ve výši půl milionu korun. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Jičína a JSDH Sobotka, Markvartice, Samšina.