Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

U dopravní nehody osobního automobilu a obytné dodávky zasahovali v obci Blešno profesionální hasiči z centrální hradecké stanice a dobrovolná jednotka z Třebechovic pod Orebem. Oba vozy skončily po nehodě mimo komunikaci, došlo také k poškození plotu u zahrady rodinného domu.

Na místě spolupracovali hasiči se záchranáři, kteří si převzali do péče posádku vozidel. Jednotky místo zásahu zabezpečily, provedly opatření proti vzniku požáru a předaly místo zásahu policistům.

Zřejmě neuhlídané pálení vedlo k rozšíření požáru na objekt určený k demolici v Kostelci nad Orlicí. K nahlášenému požáru takového objektu vyjížděly jednotky požární ochrany do ulice Mírov. Požár zlikvidovali hasiči krátce po 16. hodině.

Vzhledem k tomu, že byl objekt určen k demolici, nevznikla při požáru žádná škoda. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a JSDH Kostelec nad Orlicí a Častolovice.

Čtyři jednotky hasičů byly zalarmovány v sobotu večer a byly vyslány do Prosečného. Zde byl nahlášen požár kůlny. Při příjezdu hasičů na místo události byl objekt ve třetí fázi požáru, hasiči nasadili na likvidaci C proud i vysokotlak. Likvidace byla velitelem zásahu ohlášena po 20. hodině. Škoda byla předběžně vyčíslena na 50 tisíc korun.

Plameny poškodily nejenom kůlnu, ale uvnitř byly také dva zahradní traktůrky. Na místě události zasahovali profesionální hasiči z Vrchlabí a JSDH Rudník-Arnultovice, Hostinné a Prosečné. Příčina vzniku události je předmětem vyšetřování.