Pátek 3. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Čtyři jednotky hasičů likvidovaly ve čtvrtek odpoledne požár travního porostu v obci Olešnice. Plameny se rozšířily na plochu asi 200×50 m. Na likvidaci požáru nasadili hasiči osm vodních proudů. Při události nevznikla naštěstí žádná škoda.

Na místě zasahovali profesionální hasiči z Nového Bydžova a JSDH Chlumec n. Cidlinou, Lovčice a Nové Město n. Cidlinou. Dobrovolní hasiči z Nového Bydžova drželi zálohu na stanici.

Profesionální hasiči z Jaroměře a Náchoda vyjížděli společně s dobrovolnými hasiči z České Skalice, Velké Jesenice, Říkova a Nového Města nad Metují k požáru hořících kokosových vláken. Ve firmě která zpracovává kokosové vlákno došlo na volné ploše k požáru balíků.

Hasiči nasadili několik proudů a za pomocí nakladače rozhrnuli a uhasili hořící hromadu. Na místě spolupracovali s Policií ČR. Škoda a příčina požáru je v šetření vyšetřovatelů HZS.

V Krkonošské ulici ve Vrchlabí zasahovali hasiči u nahlášeného požáru na střeše budovy. Na místo události byly vyslány čtyři jednotky hasičů, ale nakonec dojeli na místo jen profesionální hasiči z Vrchlabí a dobrovolná jednotka ze Špindlerova Mlýna.

Průzkumem se ukázalo, že došlo k požáru plastového svodu s odpadem. Požárem byl poškozen nejen samotný plastový svod, ale také fasáda budovy. Škoda byla předběžně vyčíslena na 5 tisíc korun. Příčinou vzniku události byla nedbalost při manipulaci s nedopalkem cigarety.

V Dobrušské ulici v Solnici došlo k dopravní nehodě dvou osobních aut, z nichž jedno mělo přípojný vozík. Nehoda se obešla bez zranění. Hasiči místo události zabezpečili, provedli opatření proti vzniku požáru a řídili v místě nehody provoz na komunikaci.

Následně odstranily jednotky havarované vozy mimo komunikaci a postaraly se o úklid vozovky. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolná jednotka ze Solnice.