Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

V Pouchově zasahovali profesionální hasiči z centrální stanice u dopravní nehody dvou osobních vozidel. Jedno z nich skončilo mimo komunikaci v příkopu, druhé zůstalo na vozovce a blokovalo provoz.

Hasiči provedli na místě opatření proti vzniku požáru a zasypali vyteklé provozní kapaliny. Při nehodě došlo ke zranění jedné osoby, kterou si převzali do svých rukou záchranáři. Hasiči po došetření nehody doklidili povrch vozovky po naložení havarovaných aut na odtah.

Profesionální hasiči z Dobrušky a dobrovolná jednotka z Olešnice v Orlických horách vyjeli k dopravní nehodě dodávky se zraněním jedné osoby. Nehoda se stala na silničním úseku mezi Novým Hrádkem a Borovou, kde se vozidlo převrátilo na střechu, a komunikace byla rázem neprůjezdná.

Hasiči nemuseli zraněnou osobu vyprošťovat, do péče si ji převzali záchranáři. Jednotky místo události zajistily a zabezpečily vůz proti dalšímu úniku provozních kapalin. Zbylé na komunikaci zasypaly sorpčním materiálem. Po dohodě s policisty převrátili hasiči vůz na bok a nakonec zlikvidovali následky dopravní nehody.

V katastru části Hořice – Libonice se stala dopravní nehoda dodávky, přičemž došlo ke zranění jedné osoby. Vozidlo zůstalo po nehodě zaklíněné ve svodidlech na straně komunikace, na která doslova najelo.

Částečně také poničilo živý plot zahrady u domu. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Hořic, kteří místo události zajistili a provedli na havarované dodávce protipožární opatření. Dále zasypali uniklé provozní kapaliny sorbentem a pomohli s naložením vozu na odtahovou službu.

Do Malšovy Lhoty vyjeli do ulice Stříbrný potok profesionální hasiči z centrální stanice. Vzrostlý suchý strom zde spadl na elektrické vedení a prostor se tak stal pro okolí nebezpečný. Hasiči místo ohraničili a vyžádali si energetiky.

Kvůli nevyhovujícímu prostoru nebylo možné ustavit v místě výškovou zásahovou techniku hasičů, proto přijel technik energetické společnosti s menší plošinou. Z té bylo poté možné začít strom odřezávat. Hasiči zároveň celou dobu nasvěcovali místo zásahu.

Profesionální jednotka z centrální královéhradecké stanice vyjela do Severní ulice na oznámení, že místní občané cítí plyn. Hasiči měřili koncentrace plynu v ovzduší a v bytě, kde byl skutečně zjištěn únik, zajistili odvětrání.

Na místě spolupracovala jednotka s pracovníky plynárenské společnosti a dále asistovala u preventivních prohlídek bytů, zda nedochází k dalšímu úniku. Nikdo z lidí nebyl zraněn ani si nevyžádal ošetření.