Úterý 21. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Profesionální jednotka z centrální královéhradecké stanice vyjela do Severní ulice na oznámení, že místní občané cítí plyn. Hasiči měřili koncentrace plynu v ovzduší a v bytě, kde byl skutečně zjištěn únik, zajistili odvětrání.

Na místě spolupracovala jednotka s pracovníky plynárenské společnosti a dále asistovala u preventivních prohlídek bytů, zda nedochází k dalšímu úniku. Nikdo z lidí nebyl zraněn ani si nevyžádal ošetření.

Profesionálním hasičům v Rychnově nad Kněžnou a dobrovolné jednotce ze Solnice byl vyhlášen poplach kvůli dopravní nehodě dvou osobních vozidel, která se stala na komunikaci I/14 v katastru obce Bílý Újezd. Hasiči poskytli jedné osobě první předlékařskou pomoc a po příjezdu záchranářů si ji převzali do péče zdravotníci.

Jednotky provedly na havarovaných vozech opatření proti vzniku požáru a odpojily akumulátory. Při nehodě došlo k úniku provozních náplní, které zasypali hasiči sorbentem. Po dohodě s policisty odstranila jednotka jedno z vozidel mimo komunikaci tak, aby byl obnoven kyvadlový provoz. Po došetření odstranili i druhé vozidlo.

Na obchvatu města Jičín zasahovali profesionální hasiči z Jičína a dobrovolná jednotka ze Sobotky u dopravní nehody dodávky a motocyklu. Při nehodě došlo ke zranění osoby, do péče si ji převzali záchranáři. Hasiči místo události zajistili a provedli protipožární opatření.

K úniku provozních kapalin nedošlo, havarované dopravní prostředky ani zásadním způsobem neblokovaly průjezd komunikací. Místo události si pak převzali policisté.

K požáru osobního automobilu, který začal hořet na silnici I/11 na výjezdu z Doudleb, vyjeli profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a povolány byly i dobrovolné jednotky z Kostelce n. O. a z Doudleb n. O. Provoz na komunikaci musel být po dobu zásahu uzavřen. Hasiči dostali plameny velmi rychle pod kontrolu.

Od vozidla došlo také k menšímu zahoření trávníku a poškození krajnice. Při požáru nebyl nikdo zraněn. Hořel automobil značky Audi, přičemž příčinou požáru byla technická závada na vozidle. Oheň způsobil škodu asi 80 tisíc korun.

Broumovští profesionální hasiči zasahovali u dopravní nehody osobního vozidla. Nehoda se stala na silničním úseku mezi Martínkovicemi a Broumovem. Automobil s přípojným vozíkem vyjel mimo komunikaci a narazil do stromu.

Při nehodě došlo ke zranění jedné osoby, která se ovšem po příjezdu jednotky nacházela již mimo havarovaný vůz. Hasiči provedli protipožární opatření, po došetření nehody zajistili úklid vozovky a předali místo zásahu policistům.

Profesionálním hasičům z obou královéhradeckých stanic byl vyhlášen poplach kvůli dopravní nehodě nákladního automobilu, která se stala v Náchodské ulici směrem od kruhového objezdu u ČKD na Jaroměř.

Nákladní automobil s návěsem se převrátil do příkopu a ucházela z něj nafta. Hasiči uniklou kapalinu ohraničili sorbentem a zabránili dalšímu úniku do okolního prostředí. Nákladní automobil pak jednotka převrátila na kola a odstranila jej mimo vozovku tak, aby neblokoval provoz na komunikaci.