Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Profesionální hasiči z Dobrušky vyjížděli společně s dobrovolnými hasiči z Nového Města nad Metují k úniku látky na silnici číslo 14 mezi Novým Městem nad Metují a obcí Spy.

Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že uniklo několik desítek litrů močoviny z nádrže, která spadla z přívěsného vozíku. Hasiči látku odstranili sorbentem a na místě spolupracovali s městskou policií z Nového Města nad Metují.

Profesionální jednotka z Dobrušky a dobrovolná jednotka z Nového Města nad Metují zasahovaly na komunikaci mezi obcí Spy a Novým Městem nad Metují. Převrátil se zde vlek, na kterém byla převážena v barelu močovina.

Na vozovku uniklo asi 100 litrů kapaliny a k dalšímu úniku již nedocházelo. Jednotky zasypaly uniklou močovinu sorpčním materiálem a zajistily úklid komunikace. K ohrožení životního prostředí ani zranění osob nedošlo.

Profesionální hasiči z Jaroměře a ze Dvora Králové nad Labem zasahovali u dopravní nehody dvou osobních vozidel, která se stala na silnici I/37 u Stanovic. Při nehodě byla zraněna jedna osoba, o kterou se postarali záchranáři.

Komunikace byla po dobu zásahu průjezdná kyvadlově, po nehodě zůstala stát havarovaná vozidla na středu vozovky. Jednotky místo události zajistily a provedly protipožární opatření. Po došetření nehody zajistily úklid komunikace.

V části Slemeno zasahovali profesionální hasiči z Nové Paky a dobrovolná jednotka z Hostinného. Nehoda se stala na komunikaci I/16. Osobní automobil vyjel ze silnice a narazil do zídky, kterou poškodil a stihl poškodit také dopravní značku.

Při nehodě došlo k úniku provozních náplní, které hasiči zasypali sorpčním materiálem. Po zajištění místa nehody a došetření ze strany policie provedli hasiči úklid komunikace. Nehoda se obešla bez zranění osob.

V části Lázně Bělohrad – Uhlíře zasahovali profesionální hasiči z Nové Paky u dopravní nehody osobního automobilu. Vozidlo vyjelo mimo komunikaci, kde se převrátilo na bok a skončilo v lesním porostu.

Jedna zraněná osoba se po příjezdu hasičů nacházela již mimo komunikaci a do péče si ji převzali záchranáři. Hasiči poté převrátili havarovaný vůz zpět na kola, provedli na něm opatření proti vzniku požáru a odpojili akumulátor. Po došetření nehody jednotka komunikaci uklidila.