Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Při požáru starého biologického odpadu zasahovali v Božanově profesionální a dobrovolní hasiči z Broumova a dále také dobrovolná jednotka z Božanova a podnikoví hasiči z Veby Broumov. V noci jednotky požár lokalizovaly a uhasily pomocí vysokotlaké vody.

Protože kompost stále doutnal, ráno byl odpad pomocí traktoru vyvezen a rozhrabán. Hasiči pak vše ještě prolili vodou, aby zlikvidovali i skrytá ohniska. Příčinou požáru bylo pravděpodobně samovznícení.

Profesionální hasiči z Jičína zasahovali u dopravní nehody osobního vozu, která se stala mezi Valdicemi a Studeňany. Osobní automobil se převrátil po nehodě na střechu. Na místě došlo ke zranění tří osob, které všechny skončily v péči záchranářů.

Hasiči obrátili vozidlo zpět na kola. Komunikace byla nejprve neprůjezdná, poté byl postupně zprůjezdněn jeden silniční pruh. Jednotka odtlačila havarovaný vůz mimo komunikaci a provedla úklid vozovky.

Na silnici I/16 došlo na obchvatu Jičína k dopravní nehodě osobního a nákladního automobilu. Všechny osoby se po příjezdu jednotek nacházely mimo havarované vozy, jedna osoba byla při nehodě zraněna. Komunikace byla na nezbytně nutnou dobu při zásahu uzavřena a poté byl zprůjezdněn alespoň jeden jízdní pruh.

Na místě zasahovali profesionální hasiči z Jičína, kteří zajistili místo události, provedli protipožární opatření a naložili osobní vůz na odtahovou službu. Náklad z havarovaného nákladního vozu bylo nutné přeložit na náhradní automobil.

V Rooseveltově ulici v Teplicích nad Metují zasahovali profesionální hasiči z Broumova a dobrovolná jednotka z Teplic nad Metují. Narazil zde osobní automobil do plotu a částečně zasahoval do železniční tratě, přičemž k poškození zabezpečovacího zařízení nedošlo. Jednotky provedly na havarovaném voze protipožární opatření a zabezpečily místo nehody.

Trať musela být na nezbytnou dobu po dobu zásahu uzavřena. Jakmile jednotka vůz z kolejiště odstranila, provoz na trati byl obnoven. Dopravní nehoda se obešla bez zranění osob.

V části Česká Skalice – Spyta zasahovali profesionální hasiči na silnici I/33 u dopravní nehody osobního vozu a motocyklu. Při nehodě došlo ke zranění jedné osoby, které hasiči poskytli před příjezdem záchranářů první předlékařskou pomoc. Na místě zasahovaly všechny složky IZS, včetně letecké záchranné služby.

Jednotka poté pomohla záchranářům s naložením zraněného do vrtulníku. Dále zajistila místo události, pomohla s naložením vozidla i motocyklu na odtah. Následně hasiči uklidili vozovku.