Čtvrtek 2. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Na hlavním silničním tahu I/33 se na úrovni obce Semonice stala dopravní nehoda dodávky a motocyklu. Komunikace musela být kvůli záchranným pracím na nezbytně nutnou dobu uzavřena.

Na místě zasahovaly všechny složky IZS, včetně vrtulníku letecké záchranné služby, který transportoval jednu zraněnou osobu do zdravotnického zařízení. Jednotka asistovala záchranářům při poskytování první pomoci. Po došetření nehody ze strany policie zajistili hasiči úklid komunikace.

Pět jednotek hasičů likvidovalo požár louky nedaleko obce Dobré. Hořelo na ploše asi 100×100 metrů. Navzdory větru se hasičům podařilo šíření požáru rychle zastavit. Událost se obešla beze škody. Požár byl s největší pravděpodobností zapříčiněn při zemědělských pracích.

Při události zasahovali profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou, podnikoví hasiči ze Škoda Auto Kvasiny a dále jednotky SDH Dobré, Dobruška a Bohdašín.

Tři jednotky hasičů zasahovaly u požáru lesního porostu a hrabanky v části Trutnov-Babí. Hasičům se podařilo dostat se se zásahovou technikou co nejblíže místu požáru a dále natáhli dopravní vedení. Po uhašení bylo zjištěno, že požár způsobil škodu na stromech.

Ta byla vyčíslena asi na 15 tisíc korun, přičemž se podařilo uchránit hodnoty ve výši asi 150 tisíc korun. Příčinou požáru bylo s největší pravděpodobností nedbalostní jednání. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Trutnova a dále jednotky SDH Žacléř a Trutnov-Horní Staré Město.

K oznámenému požáru garáže, ve které se měly nacházet osobní vozy, vyjeli do Jeníkovic profesionální hasiči z centrální hradecké stanice i dobrovolné jednotky z Třebechovic pod Orebem a Černilova.

Po příjezdu jednotek na místo události bylo zjištěno, že požár se podařilo majitelům dostat pod kontrolu vlastními hasebními prostředky. Hasiči místo události zkontrolovali a nařídili dohled nad objektem po dalších 24 hodin. Škoda i příčina požáru jsou předmětem dalšího vyšetřování.