Pátek 17. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

V části obce Hajnice – Výšinka zasahovali profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem a dobrovolná jednotka z Hajnic u dopravní nehody osobního a nákladního vozidla. Osobní automobil narazil zezadu do nákladního vozu, který převážel dřevo.

Jedna osoba skončila v péči záchranářů. Hasiči místo nehody zajistili a usměrňovali provoz na komunikaci. Jednotky také uklidily vozovku po uniklých provozních kapalinách. Místo události si převzali policisté.

Na hlavním silničním tahu I/33 se na úrovni obce Semonice stala dopravní nehoda dodávky a motocyklu. Komunikace musela být kvůli záchranným pracím na nezbytně nutnou dobu uzavřena.

Na místě zasahovaly všechny složky IZS, včetně vrtulníku letecké záchranné služby, který transportoval jednu zraněnou osobu do zdravotnického zařízení. Jednotka asistovala záchranářům při poskytování první pomoci. Po došetření nehody ze strany policie zajistili hasiči úklid komunikace.

Pět jednotek hasičů likvidovalo požár louky nedaleko obce Dobré. Hořelo na ploše asi 100×100 metrů. Navzdory větru se hasičům podařilo šíření požáru rychle zastavit. Událost se obešla beze škody. Požár byl s největší pravděpodobností zapříčiněn při zemědělských pracích.

Při události zasahovali profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou, podnikoví hasiči ze Škoda Auto Kvasiny a dále jednotky SDH Dobré, Dobruška a Bohdašín.