Pondělí 6. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a Dobrušky a dobrovolní hasiči ze Solnice a Dobrého zasahovali u požáru pole nedaleko obce Dobré na Rychnovsku. Celkově byla ohněm zasažena plocha o rozměrech asi dvěstěkrát třicet metrů.

Hasiči požár během krátké doby uhasili. Na místo se dostavil hasičský vyšetřovatel, za příčinu požáru určil jiskru vzniklou od mulčovacího stroje. Protože ohněm bylo zasažené pouze strniště, škoda není žádná.

Profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská a dobrovolná jednotka z Chlumce nad Cidlinou zasahovali v obci Kratonohy, kde vzniklo důvodné podezření, že starší obyvatelka bytu, která nereagovala na zvonění, může mít zdravotní potíže.

Hasiči se za přítomnosti Policie ČR dovnitř dostali oknem. Paní našli ležící na zemi, vyčerpanou, ale při vědomí. Bez prodlení ji předali do péče zdravotnické záchranné služby.

Profesionální hasiči z Hořic a podnikoví hasiči Čepro a.s. zasahovali společně u dopravní nehody, ke které došlo na křižovatce poblíž obce Cerekvice nad Bystřicí. Jedno z vozidel zůstalo po srážce na boku v příkopu.

Při nehodě došlo ke zranění jedné osoby – řidičky, která se udeřila do hlavy. Hasiči ji poskytli předlékařskou pomoc, nasadili krční límec a následně ženu předali do péče zdravotnické záchranné služby. Zároveň provedli protipožární opatření u havarovaných vozidel a poté i úklid vozovky.

V ulici Akademika Bedrny v Hradci Králové – Věkoších došlo v nočních hodinách k zahoření zařízení UPS (nepřerušitelný zdroj energie) ve čtvrtém nadzemním podlaží. Na místě zafungovalo instalované stabilní hasicí zařízení, které požár uhasilo.

Profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové a dobrovolná jednotka z Plácek na místě měřili hladinu kyslíku a hasícího plynu a podporovali odvětrávání celého objektu. Dostavil se také vyšetřovatel příčin požáru.