Úterý 7. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Šest jednotek požární ochrany likvidovalo v části Božanov – Studená Voda požár lesního porostu a hrabanky. Místo události se nacházelo na státní hranici, požár zasahoval pouze na českou stranu lesa. Hasiči zřídili čerpací stanoviště v nedalekém rybníku, aby měli na místě požáru dostatečné množství vody. Hořelo na ploše asi 100×200 metrů.

Hasičům se podařilo zkrotit oheň po 13. hodině, na základny se vraceli po 16. hodině. Událost se obešla beze škody. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Broumova, jednotky SDH Martínkovice, Božanov, Broumov a podnikoví hasiči z VEBY Broumov.

U Oseka havarovala na silnici I/16 čtyři osobní vozidla. Dopravní nehoda se stala na hranici Královéhradeckého a Středočeského kraje. Na místě zasahovala dobrovolná jednotka ze Sobotky spolu s HZS Středočeského kra­je.

Hasiči museli po nehodě jednu osobu z havarovaného vozu vyprostit, v péči záchranářů skončily nakonec celkem tři osoby. Jednotky místo události zajistily a provedly protipožární opatření. Místo si nakonec převzali policisté.

U požáru lesní hrabanky a smíšeného lesa na rozloze asi půl hektaru poblíž obce Libošovice zasahovali profesionální hasiči z Jičína a dále dobrovolní hasiči ze Sobotky, Markvartic a Libošovic. Hasiči si v blízkosti zřídili čerpací stanoviště vody a po uhašení hlavního požáru se zaměřili také na dohašování zbylých ložisek.

Na místo se dostavil vyšetřovatel příčin požáru, který vzniklou škodu stanovil na asi padesát tisíc korun. Pro dohled nad požářištěm zůstala až do večerních hodin na místě místní jednotka hasičů z Libošovic.