Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Královéhradečtí profesionální hasiči z centrální stanice vyjeli k dopravní nehodě dvou osobních automobilů zn. Škoda Felicia a Opel Insignia. Ke střetu došlo na křižovatce ulic Jana Černého a Plotišťská ve Věkoších pravděpodobně z důvodu nedání přednosti v jízdě.

Hasiči provedli na vozidlech protipožární opatření. V místě zásahu řídila jednotka dopravu. Hasiči uklidili vozovku od střepů a uniklých provozních kapalin. Ke zranění osob nedošlo.

Profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové a dobrovolní hasiči z Černilova zasahovali u střetu tří osobních vozidel, ke kterému došlo na silnici mezi obcemi Slatina a Černilov. Jednotka poskytla dvěma zraněným osobám předlékařskou péči.

Následně byli zranění odvezeni sanitou do nemocnice. Jedno z vozidel poškodilo dopravní značení, o čemž byla informována Správa a údržba silnic. Hasiči vozidla odstranili mimo komunikaci.

Profesionální hasiči z Náchoda spolu s dobrovolnými hasiči z Police nad Metují byli přivoláni k osobě, která spadla do potoka Ledhuje v Polici nad Metují. Muži, který ženu nalezl a událost na tísňovou linku ohlásil, se seniorku nedařilo vytáhnout.

Sedmdesátiosmiletá silně podchlazená žena byla z potoka vytažena na břeh hasiči. Zdravotnická záchranná služba ji ošetřila a poté byla pacientka transportována vrtulníkem letecké záchranné služby do nemocnice.