Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Bez zranění se obešla dopravní nehoda dvou osobních vozidel, ke které došlo včera odpoledne u obce Kocbeře. Na místo události vyjeli profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem. Jedno z havarovaných aut s přívěsným vozíkem skončilo částečně mimo vozovku.

Hasiči zajistili obě vozidla proti požáru a odpojili autobaterie. Unikající provozní kapaliny zasypali sorbentem a následně očistili z vozovky. Po dobu policejního vyšetřování usměrňovali provoz na objízdnou trasu. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Rychnovští profesionální hasiči vyjeli k dopravní nehodě osobního vozidla, která se stala na silnici u Vamberka. Osobní vůz z dosud nejasných příčin vyjel ze silnice, kde se převrátil a skončil na střeše.

Při příjezdu jednotky na místo byl zraněný řidič v péči záchranné služby, která ho převezla k dalšímu ošetření do nemocnice. Hasiči zajistili vozidlo proti požáru a úniku provozních kapalin. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Jednotka profesionálních hasičů ze Dvora Králové nad Labem byla vyslána na pomoc záchranné službě při transportu zraněné ženy z lesa u obce Žireč směrem na Braunův betlém u altánku.

Hasiči se s těžkou zásahovou technikou nedostali až na místo, proto se vydali zhruba 400 metrů pěšky, když si všimli zasahujících záchranářů s nosítky. Hasiči pomohli transportovat zraněnou ženu k sanitnímu vozu a poté se vrátili zpět na základnu.