Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

K dopravní nehodě došlo na silnici č. 298 v Dobrušce. Na místo události vyjeli místní profesionální hasiči. Po srážce osobního vozidla Škoda Yeti a Chevrolet Spark skončilo první z nich mimo komunikaci. Druhé zablokovalo jeden jízdní pruh.

Hasiči poskytli předlékařskou pomoc jedné zraněné osobě a po příjezdu záchranné služby ji předali k další péči. U havarovaných vozidel odpojili autobaterie a zamezili úniku provozních kapalin. Po zadokumentování události Policií ČR odtáhli jedno z aut a očistili vozovku od střepů a plastových částí. Příčiny nehody a míru zavinění šetří Policie ČR.

Dobrovolní hasiči z Borohrádku byli požádáni o pomoc osobě se zástavou dechu a oběhu v Borohrádku. Jednotka na místo vyjela s dopravním automobilem a přístrojem AED. Hasiči po příjezdu na místo navázali na resuscitaci, kterou do té doby prováděli svědci události.

Oživování ihned rozšířili o použití automatizovaného externího defibrilátoru. Po příjezdu ZZS a následné 20minutové resuscitaci lékař u starší ženy konstatoval smrt.