Sobota 4. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Jedna osoba byla zraněna při dopravní nehodě, ke které došlo v ulici T. G. Masaryka v Novém Městě nad Metují. Na místo události vyjeli profesionální hasiči z Dobrušky a místní dobrovolní hasiči. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že řidič osobního vozidla z dosud neznámých příčin narazil do zaparkovaných vozidel.

Zraněnému a otřesenému řidiči hasiči poskytli předlékařskou pomoc a následně ho předali do péče záchranné služby. Havarovaný osobní vůz zajistili proti požáru a odpojili autobaterii. Místo nehody si převzala Policie ČR k dalšímu vyšetřování a jednotky hasičů se vrátily na základny.

Profesionální hasiči z Jičína vyjeli k nouzovému otevření bytu v ulici Palackého v Jičíně. Jednalo se o byt v prvním nadzemním podlaží, ve kterém se měla nacházet starší paní. Hasiči během několika minut otevřeli dveře a našli uživatelku bytu, která ležela na zemi, dýchala, ale na oslovení nereagovala.

Hasiči poskytli ženě předlékařskou pomoc a do příjezdu záchranné služby sledovali životní funkce. Následně pomohli záchranářům s naložením pacientky do sanity.

Dvě jednotky profesionálních hasičů z Hradce Králové – stanice Pražská a dobrovolných hasičů z Chlumce nad Cidlinou byly přivolány na dálnici D11. Na 78. kilometru dálnice ve směru na Hradec Králové došlo ke střetu osobního vozidla se zvěří.

Nehoda se obešla bez zranění i vážného poškození osobního auta. Hasiči zkontrolovali vozidlo, zda nedochází k úniku provozních kapalin a místo předali Policii ČR k dalšímu vyšetřování.

Krátce po sobě došlo v Jaroměři ke dvěma dopravním nehodám, při kterých se jedna osoba zranila. První z nich se stala pět minut po 23. hodině nedaleko kruhového objezdu u Tesca, kde se srazila dvě osobní vozidla. Jedna osoba utrpěla zranění a byla převezena záchrannou službou do nemocnice.

Za necelých deset minut došlo nedaleko místa prvního střetu k další nehodě, kdy řidič osobního vozidla narazil do obrubníku. Tato nehoda se obešla bez zranění. U obou dopravních nehod zasahovali profesionální hasiči z Jaroměře, kteří zajistili havarovaná vozidla proti požáru a úniku provozních náplní.

K dopravní nehodě dodávky došlo v podvečer na silnici v Olešnici v Orlických horách. Na místo události vyjeli profesionální hasiči z Dobrušky a Rychnova nad Kněžnou, dále dobrovolní hasiči z Olešnice v Orlických horách. Řidič dodávky z dosud nejasných příčin nezvládl řízení a skončil na boku.

Muž, jedoucí ve vozidle sám, vyvázl bez zranění. Hasiči zasypali uniklé provozní kapaliny sorbentem a po vyšetření nehody Policií ČR provedli otočení dodávky zpět na kola. Následně ji odtáhli mimo komunikaci. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Dvě jednotky profesionálních hasičů z Trutnova a dobrovolných hasičů ze Svobody nad Úpou zasahovaly v Lázeňské ulici ve Svobodě nad Úpou. Tam došlo při vyvalení části zdi k úniku zhruba dvou kubíků betonu do místního potoka.

Ještě před příjezdem hasičských jednotek se pracovníkům podařilo znečištění zlikvidovat. Hasiči zkontrolovali vodní zdroj, zda nedošlo k ohrožení životního prostředí. To se neprokázalo a jednotky se vrátily zpět na své základny.

K dopravní nehodě tří vozidel došlo odpoledne na silnici v místní části Spyta v České Skalici. Na místo nehody vyjeli profesionální hasiči z Jaroměře. Při srážce vozidel zn. Mercedes Sprinter, Škoda Fabia a Ford Focus byli zraněni tři lidé, kteří byli ošetření a převezeni záchrannou službou do nemocnice.

Hasiči odpojili u vozidel autobaterie a zabránili případnému požáru. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Dvě osoby byly zraněny při střetu dvou osobních vozidel na křižovatce u Penny Marketu v Dobrušce. Jedno z vozidel skončilo na boku v příkopu. Na místo události vyjeli místní profesionální hasiči, kteří provedli předlékařskou pomoc u obou zraněných. Následně si je převzala do péče záchranná služba, která oba účastníky nehody převezla do nemocnice.

Hasiči provedli u obou automobilů protipožární opatření a vozidlo na boku převrátili zpět na kola. Následně očistili vozovku od střepů a plastových částí. Příčiny nehody a míru zavinění šetří Policie ČR.