Sobota 18. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Tři jednotky profesionálních hasičů z centrální stanice Hradec Králové a stanice Pražská, dále dobrovolných hasičů z hradecké místní části Třebeš vyjely k hlášenému požáru v prostoru podzemních garáží v ulici E. Beneše v Hradci Králové.

Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k sepnutí čidla na detekci plynu. Hasiči provedli průzkum garáží a nebyly zjištěny žádné známky úniku plynu. Jednotky se postupně vrátily zpět na své základny.

Bez zranění se obešla dopravní nehoda dvou osobních vozidel v ulici Spojovací v Hradci Králové. Na místo události vyjeli profesionální hasiči z Hradce Králové – stanice Pražská se dvěma zásahovými vozidly. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na křižovatce došlo ke střetu automobilů zn. Mazda 3 a Peugeot.

Z poškozených vozidel neunikly žádné provozní kapaliny a hasiči se po provedení protipožárního opatření vrátili zpět na svou základnu.

Profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem byli přivoláni na pomoc zaměstnanci místní firmy zabývající se výrobou produktů pro stavebnictví, zemědělství a obalových materiálů, kterému uvízla ruka v pracovním stroji.

Při příjezdu hasičů na místo byl muž již v péči záchranářů. Z pracovního stroje se mu podařilo ruku vyprostit vlastními silami. Hasiči asistovali záchranné službě při ošetření a po zadokumentování události se vrátili zpět na základnu.

Jedna osoba byla zraněna při dopravní nehodě, ke které došlo v ulici T. G. Masaryka v Novém Městě nad Metují. Na místo události vyjeli profesionální hasiči z Dobrušky a místní dobrovolní hasiči. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že řidič osobního vozidla z dosud neznámých příčin narazil do zaparkovaných vozidel.

Zraněnému a otřesenému řidiči hasiči poskytli předlékařskou pomoc a následně ho předali do péče záchranné služby. Havarovaný osobní vůz zajistili proti požáru a odpojili autobaterii. Místo nehody si převzala Policie ČR k dalšímu vyšetřování a jednotky hasičů se vrátily na základny.

Profesionální hasiči z Jičína vyjeli k nouzovému otevření bytu v ulici Palackého v Jičíně. Jednalo se o byt v prvním nadzemním podlaží, ve kterém se měla nacházet starší paní. Hasiči během několika minut otevřeli dveře a našli uživatelku bytu, která ležela na zemi, dýchala, ale na oslovení nereagovala.

Hasiči poskytli ženě předlékařskou pomoc a do příjezdu záchranné služby sledovali životní funkce. Následně pomohli záchranářům s naložením pacientky do sanity.

Dvě jednotky profesionálních hasičů z Hradce Králové – stanice Pražská a dobrovolných hasičů z Chlumce nad Cidlinou byly přivolány na dálnici D11. Na 78. kilometru dálnice ve směru na Hradec Králové došlo ke střetu osobního vozidla se zvěří.

Nehoda se obešla bez zranění i vážného poškození osobního auta. Hasiči zkontrolovali vozidlo, zda nedochází k úniku provozních kapalin a místo předali Policii ČR k dalšímu vyšetřování.

Krátce po sobě došlo v Jaroměři ke dvěma dopravním nehodám, při kterých se jedna osoba zranila. První z nich se stala pět minut po 23. hodině nedaleko kruhového objezdu u Tesca, kde se srazila dvě osobní vozidla. Jedna osoba utrpěla zranění a byla převezena záchrannou službou do nemocnice.

Za necelých deset minut došlo nedaleko místa prvního střetu k další nehodě, kdy řidič osobního vozidla narazil do obrubníku. Tato nehoda se obešla bez zranění. U obou dopravních nehod zasahovali profesionální hasiči z Jaroměře, kteří zajistili havarovaná vozidla proti požáru a úniku provozních náplní.

K dopravní nehodě dodávky došlo v podvečer na silnici v Olešnici v Orlických horách. Na místo události vyjeli profesionální hasiči z Dobrušky a Rychnova nad Kněžnou, dále dobrovolní hasiči z Olešnice v Orlických horách. Řidič dodávky z dosud nejasných příčin nezvládl řízení a skončil na boku.

Muž, jedoucí ve vozidle sám, vyvázl bez zranění. Hasiči zasypali uniklé provozní kapaliny sorbentem a po vyšetření nehody Policií ČR provedli otočení dodávky zpět na kola. Následně ji odtáhli mimo komunikaci. Příčiny nehody šetří Policie ČR.