Úterý 24. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Dobrovolní hasiči z Nového Města nad Metují společně s profesionálními hasiči z Dobrušky vyjeli k dopravní nehodě osobního automobilu. Na kluzké vozovce ve směru na Bohuslavice auto sjelo do příkopu, kde se převrátilo na střechu.

Hasiči zajistili vozidlo proti požáru a automobil pro vyšetření nehody Policí otočili zpět na kola. Nehoda se obešla bez zranění . Hasiči na místě spolupracovali s Policií ČR a Městskou policií z Nového Města nad Metují

Profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové byli přivoláni ke spolupráci s Policií České republiky z důvodu oznámení, že se v obchodním domě v Hradci Králové nachází nástražný výbušný systém. Hasiči vyjeli do obchodních domů do ulice Rašínova třída a do ulice Brněnská.

Z jednoho nákupního centra bylo evakuováno 44 osob (zaměstnanci a nakupující) a z druhého 73 osob. Obě místa byla prohledána psovodem se psem s výcvikem na vyhledávání výbušnin. Ani v jednom z obchodních domů nebylo nic nalezeno. Hasiči se po dvou a půl hodinách vrátili zpět na stanici.

Profesionální hasiči z Náchoda a dobrovolní hasiči z Červeného Kostelce vyjížděli do ulice Školní ve Lhotě za Červeným Kostelcem. Důvodem bylo překopnutí plynového potrubí, ke kterému došlo při pracích na vodovodním potrubí.

Technik Plynárenské pohotovostní služby uzavřel okolní části potrubí. Hasiči vyčkali na vyprchání části plynu, který okolí nikterak neohrožoval, a odčerpali vodu. Místo poté předali pracovníkům společnosti RWE.