Středa 25. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Jednotka profesionálních hasičů z Nové Paky byla v 16:21 hodin přivolána k dopravní nehodě, která se stala mezi Lázněmi Bělohrad a Horní Novou Vsí. Při srážce dvou osobních vozidel a autobusu nebyl nikdo zraněn.

Jedno z aut nebylo vážně poškozeno a odjelo, druhé osobní vozidlo skončilo ve svodidlech mimo silnici. Hasiči museli rozebrat svodidla u silnice, aby mohli za využití traktoru vyprostit havarovaný vůz. Autobus později také odjel po vlastní ose. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové vyjeli před polednem k likvidaci provozních kapalin, které unikly na parkovišti před obchodním domem v Rašínově ulici v Hradci Králové. V kufru osobního auta Chevrolet Aveo se převrhl a vylil kanystr s benzinem, který následně unikl i na vozovku.

Hasiči odtáhli vozidlo z parkovacího místa, zasypali uniklé látky na silnici a odvětrali prostor auta. Místo události následně předali majitelce a vrátili se zpět na základnu.

Krátce před 16. hodinou došlo k dopravní nehodě dvou osobních automobilů na hlavním tahu z Náchoda na Rychnov nad Kněžnou. Na místo okamžitě vyrazili dobrovolní hasiči z Nového Města nad Metují společně s profesionálními hasiči z Náchoda.

Při nehodě došlo k čelnímu střetu dvou osobních automobilů, jeden z nich skončil po nehodě mimo vozovku. Zdravotnická záchranná služba převezla zraněnou osobu k dalšímu ošetření do nemocnice. Silnice byla po dobu šetření nehody zcela neprůjezdná. Na místě hasiči spolupracovali také s Policií ČR a městskou policií z Nového Města nad Metují.

Jedna osoba byla zraněna při dopravní nehodě, která se stala v neděli 7. prosince 2014 v podvečer na hlavní silnici č. I/35 u Hořic na Jičínsku. Řidička osobního vozidla z dosud nejasných příčin sjela do příkopu a narazila do betonového mostku. Na místo události vyjeli profesionální hasiči z Hořic.

Při jejich příjezdu již na místě zasahovali záchranáři, kteří ošetřovali zraněnou řidičku. Ta cestovala ve vozidle sama. Hasiči provedli u auta protipožární opatření a odpojili autobaterii. Příčiny a okolnosti nehody šetří Policie ČR.

K dopravní nehodě osobního vozidla došlo u Stěžer na Hradecku. Na místo události vyjeli profesionální hasiči z Hradce Králové – stanice Pražská. Při jejich příjezdu byli čtyřiadvacetiletý řidič i jeho spolujezdkyně mimo vozidlo. Žena utrpěla zranění a byla již v péči přivolané záchranné služby.

Auto zn. Peugeot 406 skončilo mezi náletovými dřevinami ve svahu u silnice. Hasiči provedli protipožární opatření a odpojili autobaterii. Příčiny nehody šetří Policie ČR.