Středa 25. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Čtyři jednotky profesionálních hasičů z Rychnova nad Kněžnou, dobrovolných hasičů z Týniště nad Orlicí, Třebechovic pod Orebem a Albrechtic nad Orlicí vyjely po poledni k hlášenému požáru v areálu firmy ve Vrchlického ulici v Týništi nad Orlicí. Při příjezdu první jednotky na místo byli zaměstnanci mimo areál. Hasiči provedli kontrolu objektu a zjistili, že se jednalo o poruchu čidla elektrické požární signalizace a nedošlo k požáru.

Profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové vyjeli o půl jedenácté dopoledne k ohlášeném úniku plynu v bytovém domě v ulici E. Beneše v Hradci Králové. Hasiči po příjezdu na místo provedli měření speciálním přístrojem a nezjistili žádný únik nebezpečného plynu z hlavního uzávěru. Na místo povolali pracovníky plynáren, kteří provedli kontrolu celého prostoru. Jednotka se vrátila zpět na základnu.

Čtyři jednotky hasičů byly dopoledne povolány k požáru stohu sena v obci Ohnišťany. Již během jízdy byli hasiči informováni, že se zřejmě jedná o neohlášené pálení starého stohu. Na místo tak dojely dvě jednotky profesionálních hasičů z Nového Bydžova a dobrovolných hasičů z Ohnišťan, další dvě jednotky profesionálních hasičů z Hořic a dobrovolných hasičů ze Smidar byly odvolány zpět na své základny.

Pracovník zemědělského družstva, který prováděl kontrolované pálení, neohlásil předem tuto činnost na Krajské operační a informační středisko HZS Královéhradeckého kraje. Zástupce agropodniku byl upozorněn na nutnost předem ohlašovat pálení. Jednotky se následně vrátily zpět na své základny.

Čtyři jednotky hasičů zasahovaly včera večer při požáru sazí v komíně domu v obci Tužín. Událost byla na operační středisko HZS Královéhradeckého kraje ohlášena ve 20:57 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Jičína, dobrovolní hasiči z Valdic, Železnice a obce Radim. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že hoří ve starém a neudržovaném komíně. Hasiči srazili hořící saze a vyčistili komínové těleso. Požár nezpůsobil žádné škody na majetku a nedošlo ke zranění osob.

Bez zranění se obešla dopravní nehoda, ke které došlo před desátou hodinou dopoledne u Černilova. Řidička osobního vozidla skončila na střeše mimo vozovku. Na místo události vyjeli profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové, kteří nakonec byli odvoláni cestou k zásahu, a dobrovolní hasiči z Černilova. Ti po příjezdu na místo zjistili, že žena se již na místě nenachází a byla odvezena domů. Hasiči zkontrolovali havarovaný vůz a provedli protipožární opatření.

Dvě jednotky profesionálních hasičů z centrální stanice Hradec Králové a dobrovolných hasičů z Třebechovic pod Orebem byly po deváté hodině ráno vyslány na základě hlášení elektrické požární signalizace k požáru v domově důchodců v Týnišťské ulici v Třebechovicích pod Orebem. Ještě cestou k zásahu byly jednotky informovány, že technik provádí servis elektrické požární signalizace, o kterém předem neinformoval. Hasiči nezasahovali a vrátili se zpět na své základny.

Profesionální hasiči z Jaroměře po sedmé hodině ráno vyjeli opět k obci Chvalkovice, kde došlo k nehodě nákladního vozidla. To zůstalo kvůli ledovce vzpříčené přes celou šíři vozovky. Při nehodě došlo ještě k poškození sloupu nízkého napětí i svodidel. Hasiči na místo povolali Správu a údržbu silnic kvůli posypu namrzlé vozovky a pracovníky ČEZu k zajištění poškozeného sloupu. Sami pak použili sorbční materiál, kterým posypali kluzký povrch silnice. Následně pomohli vyprostit uvízlý kamion. Při nehodě nebyl nikdo zraněn.

Jednotka profesionálních hasičů z Hradce Králové – stanice Pražská byla před sedmou hodinou ráno přivolána k dopravní nehodě na hlavní silnici z Hradce Králové směrem na Chlumec nad Cidlinou. U odbočky na Hřibsko se čelně střetla dvě osobní vozidla. Nikdo z pasažérů nebyl při srážce zraněn. Hasiči zkontrolovali a zabezpečili auta proti požáru a úniku provozních kapalin. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

JSDH Borohrádek vyjela spolu s jednotkou HZS Královéhradeckého kraje ze stanice Rychnov nad Kněžnou k dopravní nehodě dvou osobních vozidel, která havarovala na silnici vedoucí z Borohrádku směrem do Čestic.

Na místě události bylo zjištěno, že se jedná o nehodu osobního vozidla Ford a dodávkového vozidla. Při nehodě nedošlo ke zranění osob, jednotky provedly zajištění vozidel proti požáru a zasypání uniklých provozních kapalin z havarovaných vozidel.