Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Profesionální hasiči z Jaroměře byli přivoláni k dopravní nehodě, která se stala na silnici č. I/37 mezi Heřmanicemi a Brodem. Řidička osobního vozidla Subaru Justy GX z dosud nejasných příčin vyjela ze silnice a narazila do betonového mostku. Auto začalo po nárazu hořet.

Při příjezdu hasičů na místo byla žena mimo vozidlo a v péči záchranné služby. Auto bylo v příkopu a celé v plamenech. Hasiči dostali požár pod kontrolu během pěti minut a za dalších deset minut ho uhasili. Hmotná škoda na vozidle byla odhadnuta na 30 tisíc korun. Příčiny dopravní nehodě šetří Policie ČR.

Jednotka hradeckých profesionálních hasičů ze stanice Pražská vyjela po šesté hodině ráno k dopravní nehodě, která se stala u kruhového objezdu v hradecké městské části Kukleny. Řidička osobního vozidla z dosud nejasných příčin vyjela ze silnice a převrátila se na střechu.

Při příjezdu hasičů na místo byla žena v péči záchranné služby. Hasiči zabezpečili vozidlo proti požáru a úniku provozních kapalin. Po zadokumentování události Policií ČR převrátili auto zpět na kola a vyprostili jej na silnici. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Dvě jednotky profesionálních hasičů z Nového Bydžova a dobrovolných hasičů z Chlumce nad Cidlinou vyjely časně ráno k zajištění osobního vozidla, u kterého došlo k poškození nádrže a úniku nafty u kruhového objezdu v Novém Městě.

Z plné nádrže osobního automobilu Peugeot unikly zhruba dva litry nafty na silnici. Hasiči jímali unikající naftu do speciálních nádob, než zabezpečili a provizorně utěsnili poškozenou nádrž. Pohonné hmoty na silnici zasypali sorbentem.

Hasiči z centrální stanice Hradec Králové byli přivoláni ke střetu osobního vozidla a cyklistky v ulici Milady Horákové v Hradci Králové. Při výjezdu z parkoviště srazil řidič osobního vozidla Mazda ženu na kole. Hasiči dorazili na místo jako první ze záchranných složek a zraněné sedmapadesátileté ženě poskytli předlékařskou pomoc, kdy jí zafixovali krční páteř.

Po příjezdu posádky záchranné služby hasiči pomohli s jejím uložením do vakuové matrace a naložením do sanity. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Profesionální hasiči z Trutnova byli krátce před desátou hodinou dopoledne přivoláni k nehodě, která se stala pod silničním mostem v Mladobucké ulici v Trutnově – Horním Starém Městě. Řidič kamionu převážející na návěsu bagr zřejmě neodhadl výšku nákladu a rameno stroje narazilo do betonového mostu.

Z poškozeného bagru unikl olej, který hasiči zasypali sorbentem. Zároveň provizorně zajistili olejové rozvody, aby nedocházelo k dalšímu úniku. Na místo byl povolán pracovník Správy a údržby silnici, který zkontroloval poškození mostu. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Jednotka hradeckých profesionálních hasičů ze stanice Pražská vyjela po osmé hodině ráno k dopravní nehodě, která se stala na silnici č. I/33 mezi Hradcem Králové a Jaroměří. U bývalého ČKD se srazila dvě osobní a jedno dodávkové vozidlo.

Nehoda se obešla bez zranění. Hasiči zajistili vozidla proti požáru a odpojili autobaterie. Při střetu unikly provozní kapaliny, které hasiči zasypali sorbentem. Příčiny nehody šetří Policie ČR.