Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

K dopravní nehodě osobního vozidla vyjeli ve dvě hodiny odpoledne profesionální hasiči z Náchoda na silnici mezi Machovem a Bezděkovem nad Metují. Osobní vozidlo Peugeot 206 skončilo po nehodě převrácené na střechu uprostřed silnice. Při příjezdu jednotky na místo byl jeho řidič mimo vozidlo. Hasiči mu ihned poskytli předlékařskou pomoc a následně ho předali do péče záchranné služby. Osobní vozidlo zajistili proti požáru a do příjezdu policistů řídili v místě dopravu. Po zadokumentování události Policií ČR hasiči převrátili vůz zpět na kola a odstranili z vozovky. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Profesionální hasiči z Náchoda byli v 11:49 hodin přivoláni k úniku nafty z plošiny Multicar u obce Machov. Ta unikla poté, co se plošina převrátila ze svahu k potoku. Událost se obešla bez zranění. Na místo byli povoláni také pracovníci Odboru životního prostředí z Náchoda. Hasiči jímali pohonné hmoty do speciálních nádob, aby nedošlo k jejich úniku do vody. Vyproštění plošiny zajistila specializovaná firma se svojí těžkou technikou. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

K dopravní nehodě osobního automobilu v obci Pěkov, nedaleko Police nad Metují na Náchodsku, vyjeli dobrovolní hasiči z Police nad Metují a profesionální hasiči z Broumova – společně s policisty a záchranáři.

Řidiče za jízdy postihla srdeční slabost a skončil s autem v zeleni mimo komunikaci. V době příjezdu první jednotky na místo události byl v péči záchranné služby. Hasiči provedli protipožární zabezpečení vozidla.

Profesionální hasiči z Náchoda byli v 17:24 hodin přivoláni k otevření dveří bytu v Bílé ulici v Náchodě. Uživatelka bytu si potřebovala vyzvednout náhradní klíče od osobního vozidla BMW, ve kterém se i s klíči od vozu a bytu uzamklo malé dítě.

Hasiči po příjezdu na místo zkontrolovali dítě v autě a vyhodnotili jako jednodušší a rychlejší variantu zásahu otevřít dveře bytu. Po otevření si uživatelka vzala náhradní klíče od osobního vozidla.

Profesionální hasiči z Hořic byli v 06:15 hodin přivoláni k dopravní nehodě dvou osobních vozidel na hlavní silnici č. I/35 mezi Hradcem Králové a Hořicemi. U obce Milovice se srazila osobní auta Peugeot Partner a Fait Scicento, které skončilo v příkopu. Jedna osoba byla při nehodě zraněna a odvezena záchrannou službou na ošetření do nemocnice.

Hasiči provedli protipožární opatření a zasypali sorbentem uniklé provozní náplně. Po zadokumentování události Policií ČR vyprostili fiat z příkopu a pomohli s naložením obou havarovaných aut na odtah. Příčiny nehody šetří Policie ČR.