Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Dvě jednotky profesionálních hasičů z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolných hasičů z Kostelce nad Orlicí vyjely po sedmé hodině ráno k dopravní nehodě, která se stala u Doudleb nad Orlicí. Řidič terénního pick-upu z dosud nejasných příčin sjel z vozovky do odvodňovacího příkopu. Při příjezdu hasičů byl muž v péči záchranné služby, která jej následně převezla do nemocnice. Hasiči zajistili vozidlo proti požáru a úniku provozních kapalin. Vyproštění vozidla zpět na vozovku zajistil kolega zraněného řidiče. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Jičínští profesionální hasiči vyjeli v 15:48 hodin k dopravní nehodě, která se stala na nábřeží Irmy Geisslové v Jičíně. Osobní vozidlo Fiat Punto skončilo po nehodě v korytu řeky Cidliny. Událost se obešla bez zranění. Hasiči zkontrolovali vozidlo, zda nedochází k úniku provozních náplní, odstranili náletové křoviny a pomocí vyprošťovacího automobilu vytáhli fiat zpět na vozovku. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Dvě jednotky profesionálních hasičů z Jaroměře a Hradce Králové – stanice Pražská vyjely včera odpoledne k dopravní nehodě, která se stala na hlavní silnici mezi Hradcem Králové a Jaroměří. U obce Trotina se srazila dvě osobní vozidla. Při nehodě byli zraněni tři lidé, které přivolaná záchranná služba převezla k vyšetření do nemocnice. Hasiči zajistili havarovaná auta proti požáru a úniku provozních kapalin. Po zadokumentování události Policií ČR odtáhli vozidla mimo hlavní silnici. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Jednotka profesionálních hasičů z Jičína s jedním zásahovým vozidlem vyjela k ohlášenému požáru vozidla na silnici č. I/16 u obce Dřevěnice. Po příjezdu hasičů na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru brzdového obložení kola na návěsu kamionu Man. Požár byl zlikvidován ještě před příjezdem jednotky. Hasiči zkontrolovali tahač i návěs a místo předali řidiči kamionu. Příčinou vzniku požáru byla technická závada. Hmotná škoda byla odhadnuta na jeden tisíc korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

K požáru sazí v komíně rodinného domu došlo dopoledne v obci Božanov. Na místo události vyjeli profesionální hasiči z Broumova, další jednotka dobrovolných hasičů z Broumova zůstala jako záloha na své základně. Po příjezdu hasičů na místo a provedeném průzkumu bylo zjištěno, že se jedná o dvouprůduchový komín připravený k vyvložkování, který je na půdě a nad střechou zateplený polystyrenem.

Komín byl zanesený od místa v půdním prostoru až po vršek. Hasiči strhli hořící saze pískem až k půdní brance, kterou vyčistili. Půdní prostor byl zakouřený a došlo k částečnému poškození polystyrenu. Velitel zásahu zakázal majitelce domu používat komínové těleso do doby revize odbornou osobou. Při zásahu nebyl nikdo zraněn a nedošlo ke škodě na majetku.

Profesionální hasiči z Trutnova byli včera v devět hodin ráno přivoláni k úniku plynu před domem v Chodské ulici v Trutnově. Hasiči po příjezdu na místo zkontrolovali všechny tři vchody obytného domu a přilehlé okolí. Následně byl velitel zásahu informován spoluobčany, že plyn je cítit na celém sídlišti.

Hasiči provedli měření speciálními přístroji, které nezaznamenaly zvýšené hodnoty, ale plyn byl cítit. Na místo se dostavil pracovník pohotovostní služby RWE, který potvrdil únik plynu z poškozené přípojky zemního plynu v objektu specializovaných stavebnin. K tomu došlo při demolici neužívaného objektu bývalého skladu materiálu. Hasiči předali místo pracovníkovi RWE a vrátili se zpět na základnu.

Jednotka profesionálních hasičů z Dobrušky vyjela v 05:44 hodin k dopravní nehodě, která se stala na silnici č. I/14 mezi Dobruškou a obcí Chábory. V místě došlo ke střetu dvou osobních vozidel, která následně narazila do zaparkovaného automobilu. To skončilo mimo vozovku. Při nehodě byla jedna osoba zraněna a převezena záchrannou službou do nemocnice. Hasiči povolali na místo vyprošťovací automobil ze stanice Rychnov nad Kněžnou, který vytáhl vozidlo z příkopu. Hasiči provedli u všech tří aut protipožární opatření a odpojili autobaterie. Příčiny nehody šetří Policie ČR.