Středa 25. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Poblíž Bernartic na Náchodsku narazil v úterý po sedmé hodině večerní osobní automobil do stromu. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Trutnova a jednotka sboru dobrovolných hasičů ze Žacléře.

Nehoda se naštěstí obešla bez zranění. Hasiči v místě usměrňovali dopravu a likvidovali uniklé pohonné hmoty sorbentem. Hasiči ze Žacléře následně asistovali při nakládání vraku automobilu na vozidlo odtahové služby.

Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolní hasiči z Týniště nad Orlicí a Třebechovic pod Orebem zasahovali před sedmou hodinou večer u požáru lokomotivy, stojící na koleji v Týništi nad Orlicí. Jednalo se o požár v motorové části lokomotivy.

Požár se uhasil samohasicím zařízením, hasiči nicméně po příjezdu odkryli další části motorového prostoru a preventivně je prohlédli termokamerou, aby odhalili případná další ložiska požáru. Provoz na koleji, kde došlo k požáru, byl uzavřen, na ostatních kolejích byla po dobu události snížena rychlost. Při události nebyl nikdo zraněn.

Profesionální hasiči ze stanice Náchod zasahovali před šestou hodinou odpolední v pětipatrovém panelovém domě v ulici Bílá ve Starém Městě nad Metují. Při silném dešti se zde ucpal odtok na střeše objektu a voda otevřeným střešním oknem protékala do schodišťového prostoru domu.

Hasiči vyčistili odtok a zajistili budovu před dalším vniknutím dešťové vody. Sejná jednotka hasičů poté přejížděla rovnou k další události, kdy ve Starém Městě nad Metují v ulici Pekelská čistili ucpaný kanál.