Středa 25. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Krátce před pátou hodinou odpoledne byla na operační středisko hasičů nahlášena událost v ulici Foersterova v Hradci Králové – Kuklenách. Po silné bouřce zde do suterénu domu nateklo větší množství vody.

Na místo přijeli hasiči z centrální požární stanice v Hradci Králové i se speciálním automobilem pro technické zásahy. Pomocí čerpadel na místě vyčerpali asi dva tisíce litrů vody a místo následně předali majiteli.

Profesionální hasiči z Jičína a z centrální stanice Hradec Králové byli v 15:17 přivoláni do Pařezské Lhoty k záchraně osob ze skal. Horolezec po pádu ze skály utrpěl zranění kotníku a hlavy. Hasiči zraněného uložili do vakuové dlahy a připravili jej k transportu v podvěsu vrtulníku letecké záchranné služby.

Poté byl muž letecky transportován do nemocnice. Na místě byla také žena, která se padajícího muže snažila zachytit. Přivodila si při tom zlomeniny obou malíčků horních končetin. Žena byla u vstupu do skal předána zraněná záchranné službě, která ji odvezla do nemocnice.

Královéhradečtí profesionální hasiči z centrální stanice vyjeli k dopravní nehodě dvou osobních automobilů zn. Škoda Felicia a Opel Insignia. Ke střetu došlo na křižovatce ulic Jana Černého a Plotišťská ve Věkoších pravděpodobně z důvodu nedání přednosti v jízdě.

Hasiči provedli na vozidlech protipožární opatření. V místě zásahu řídila jednotka dopravu. Hasiči uklidili vozovku od střepů a uniklých provozních kapalin. Ke zranění osob nedošlo.

Profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové a dobrovolní hasiči z Černilova zasahovali u střetu tří osobních vozidel, ke kterému došlo na silnici mezi obcemi Slatina a Černilov. Jednotka poskytla dvěma zraněným osobám předlékařskou péči.

Následně byli zranění odvezeni sanitou do nemocnice. Jedno z vozidel poškodilo dopravní značení, o čemž byla informována Správa a údržba silnic. Hasiči vozidla odstranili mimo komunikaci.