Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Profesionální hasiči z Hořic vyjeli do ulice Palackého v Hořicích. Podle prvotních informací měla neznámá osoba vhodit dýmovnici do jedné z místností bytu obytného domu.

Hasiči byli po příjezdu na místo informováni, že během noci někdo vhodil zapálenou dýmovnici do místnosti, kde se nikdo nenacházel. Kouř se nerozšířil do dalších prostor bytu. Hasiči předali místo události Policii ČR a vrátili se zpět na základnu.

Ke střetu osobního a nákladního vozidla došlo na silnici při výjezdu z obchodní zóny v Pilnáčkově ulici v Hradci Králové. Na místo události vyjeli profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové. Osobní vůz zn. Škoda Fabia narazil po srážce do lampy veřejného osvětlení.

Nehoda se obešla bez zranění. Z nádrže nákladního vozidla Iveco unikly pohonné hmoty, které hasiči zasypali sorbentem. Zbývající obsah nádrží, zhruba 200 litrů nafty, museli přečerpat do náhradních sudů. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Profesionální hasiči z Dobrušky byli přivoláni k nouzovému otevření bytu v obci Dobré. Uživatelka bytu nezvedala pečovatelce telefon a byla zde obava o její zdraví. Hasiči museli vyrazit dveře a uvnitř bytu našli na zemi ležící ženu. Ihned zahájili resuscitaci s využitím AED přístroje.

Po příjezdu policistů a zdravotníků asistovali při oživovacích pokusech. I přes veškerou snahu hasičů, lékaře a záchranářů žena na místě zemřela.