Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Čtyři jednotky hasičů vyjely na pomoc polských turistům, kteří zabloudili v Teplických skalách. Profesionální hasiči z Broumova, Náchoda a dobrovolní hasiči z Teplic nad Metují a Broumova byli informováni o místu pobytu turistů, kteří se nacházeli na turistické stezce Vlčí rokle a za tmy se již nedokázali vrátit ke vchodu do skalního města.

Hasiči dojeli na místo zásahovými vozidly, turisty naložili a vyvezli ven. Nikdo z účastníků nebyl zraněn.

Jednotka profesionálních hasičů z Jičína vyjela k dopravní nehodě nákladního vozidla u obce Čímyšl. Kamion zůstal nakloněný v příkopu a jeho řidič vyvázl bez zranění. Hasiči přečerpali obsah nádrží tahače do speciálních barelů a o úniku nafty do půdy informovali odbor životního prostředí.

Na vyproštění nákladního automobilu byla přivolána těžká technika specializované firmy. Po dobu vyprošťování byla vozovka v místě nehody neprůjezdná.

Dvě jednotky profesionálních hasičů z Trutnova a dobrovolných hasičů z Trutnova – Horního Starého Města vyjely k požáru osobního vozidla v trutnovské městské části Horní Staré Město. Požár v motorovém prostoru osobního automobilu Alfa byl lokalizován ještě před příjezdem hasičů.

Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 15 tisíc korun, uchráněné hodnoty činí 65 tisíc korun. Příčinou vzniku požáru byla zřejmě technická závada.