Středa 25. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Jednotka profesionálních hasičů z Hořic vyjela k nahlášenému úniku nebezpečného oxidu uhelnatého v rodinném domě v obci Jeřice. Hasiči v dýchacích přístrojích vešli do domu, kde našli dvě osoby.

Oba lidé byli při vědomí a komunikovali. Hasiči je vynesli ven, kde je předali do péče přivolané záchranné služby. Uvnitř domu provedli kontrolní měření, které potvrdilo zvýšenou koncentraci oxidu uhelnatého. Prostor přirozeně odvětrali a odpojili plynový kotel.

Před půl šestou ráno byl na operační středisko hasičů ohlášen náraz osobního vlaku do stromu v Dolním Mezihoří u Ostroměře. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Hořic, dobrovolní hasiči z Hořic, Ostroměře a hasiči HZS podniku Správy železniční dopravní cesty Nymburk.

Ve vlaku cestovali čtyři lidé, kteří vyvázli bez zranění. Královéhradečtí hasiči jim pomohli vystoupit z vlaku a po kolejích je doprovodili na přístupné místo, odkud je odvezli na nádraží do Ostroměře. Po příjezdu drážní jednotky hasičů předali místo události a vrátili se zpět na své základny.

Bez zranění se obešla dopravní nehoda osobního a nákladního vozidla, která se stala včera večer na silnici mezi Mostkem a obcí Debrné. Na místo události vyjeli profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem a dobrovolní hasiči z Hostinného. Osobní vůz narazil bokem do protijedoucího posypového vozu.

Poškození obou vozidel nebylo vážné a nedošlo k žádnému úniku provozních kapalin. Hasiči pouze odpojili u havarovaného vozidla autobaterii a řídili dopravu. Řidič osobního auta si zajistil odtah a sypač byl schopen odjet po vlastní ose. Příčiny nehody šetří Policie ČR.