Středa 25. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Jednotka profesionálních hasičů z Nového Bydžova byla přivolána k otevření dveří rodinného domu v obci Mlékosrby. Jeho čtyřiadevadesá­tiletá uživatelka používala trámek jako provizorní zabezpečení vchodových dveří.

V okamžiku, kdy odešla ven z domu zapadl trámek za dveře, které nešly otevřít. Do příjezdu hasičů se o seniorku postarali sousedé, kteří jí poskytli teplé oblečení. Hasiči se do domu dostali rozbitím okénka v prvním patře a odblokovali vstupní dveře.

Profesionální hasiči z Náchoda a dobrovolní hasiči z Dolní Radechové vyjeli k dopravní nehodě, která se stala v Náchodské ulici v Dolní Radechové. Řidič osobního vozidla z dosud nejasných příčin vyjel ze silnice a prorazil plot u domu.

Při nárazu došlo k poškození podezdívky. Řidič vyvázl bez zranění a nedošlo k úniku provozních kapalin. Po zadokumentování události Policií ČR hasiči vyprostili vozidlo z místa u domu.

K hlášenému úniku plynu v bytovém domě v ulici Karla Lánského v Jaroměři vyjeli místní profesionální hasiči. Jednotka po příjezdu na místo provedla kontrolní měření speciálním přístrojem v jednom z bytů a zjistila koncentraci zemního plynu.

Hasiči uzavřeli hlavní přívod plynu do bytu a prostor přirozeně odvětrali. Na místo byl povolán pracovník pohotovostní služby RWE a jednotka se vrátila zpět na základnu.