Sobota 21. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Dvě jednotky profesionálních hasičů z centrální stanice Hradec Králové a stanice Pražská byly v 16:09 hodin přivolány k dopravní nehodě, která se stala na silnici z Hradce Králové na Býšť. Nedaleko Koliby se střetla dvě osobní vozidla Ford a Škoda Octavia.

Při příjezdu hasičů byla obě vozidla již mimo komunikaci na lesní cestě. Hasiči je zkontrolovali a zabezpečili proti požáru. Jedna osoba byla při nehodě zraněna a převezena záchrannou službou do nemocnice. Příčiny nehody a míru zavinění šetří Policie ČR

Jedna osoba byla zraněna při dopravní nehodě dvou osobních vozidel na Vančurově náměstí v Hradci Králové. Na místo v 10:21 hodin vyjeli profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové, kteří poskytli zraněné osobě předlékařskou pomoc. Po příjezdu záchranné služby byla osoba převezena k dalšímu vyšetření do nemocnice.

Jedno z havarovaných vozidel skončilo po střetu na střeše. Hasiči u obou provedli protipožární opatření a odpojili autobaterie. Po vyšetření nehody Policií ČR odtáhli jedno z aut mimo vozovku a druhé pomohli naložit na odtah. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Dvě jednotky profesionálních hasičů z Jičína a dobrovolných hasičů ze Sobotky zasahovaly u požáru osobního vozidla v obci Sobotka. Při příjezdu první jednotky na místo určení hořelo v motorovém prostoru osobního auta Seat Leon, které bylo v odstavném pruhu. Hasiči dostali požár pod kontrolu během několika minut.

Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 90 tisíc korun, uchráněné hodnoty činí 10 tisíc korun. Příčinou vzniku požáru byla s největší pravděpodobností technická závada na rozvodech. Při požáru nebyl nikdo zraněn.