Sobota 21. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

K záchraně osoby, která spadla ze srázu vyjeli profesionální hasiči z Náchoda se třemi zásahovými vozidly. Muž se zdravotními potížemi se zřítil z příkrého srázu do hloubky zhruba patnácti metrů za místním pivovarem v Náchodě. Zraněná osoba byla při vědomí a s hasiči a záchranáři komunikovala.

Hasiči se za využití lezeckého vybavení slanili ke zraněnému, kterého zajistili do trojcípého šátku a vytáhli na přístupovou komunikace. Tam si ho převzala do péče zdravotnická záchranná služba. Jednotka se následně vrátila zpět na svou základnu.

Profesionální hasiči z Vrchlabí a dobrovolní hasiči ze Špindlerova Mlýna byli ve 22:10 hodin přivoláni k dopravní nehodě, která se stala v Labské ve Špindlerově Mlýně. Osobní vozidlo skončilo po nehodě na střeše. Při příjezdu první jednotky na místo určení byl řidič mimo vozidlo. Hasiči mu poskytli předlékařskou pomoc a po příjezdu záchranné služby byl předán do péče záchranářů. Zasahující jednotky následně zabezpečily vozidlo proti požáru, otočily ho zpět na kola a pomohly naložit na odtah. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Profesionální hasiči z Jičína byli ve 20:32 hodin přivoláni k dopravní nehodě, která se stala u obce Čejkovice. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v místě havaroval osobní vůz Volkswagen Golf. Při nehodě byl zraněn řidič, kterému hasiči poskytli předlékařskou pomoc. Po příjezdu záchranné služby byl muž převezen k dalšímu ošetření do nemocnice. Hasiči zajistili automobil proti požáru a úniku provozních kapalin. Následně očistili vozovku od střepů a plastových částí a vrátili se zpět na základnu. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Královédvorští profesionální hasiči byli v 11:17 hodin přivoláni k úniku plynu v rodinném domě v ulici Klazarova ve Dvoře Králové nad Labem. Hasiči na místo dorazili současně s pracovníky pohotovostní služby RWE a provedli kontrolní měření. To neprokázalo nebezpečné hodnoty plynu v domě.

Zřejmě došlo ke krátkému zahoření plynu v karmě, což mělo za následek odhození krytu karmy po tlakové vlně. Hasiči a pracovníci plynáren uzavřeli hlavní přívody plynu a vody do domu. Majitelka byla poučena, že nesmí karmu používat, dokud nebude provedena odborná prohlídka a revize. Hasiči se následně vrátili zpět na základnu.

Krátce po sedmé hodině ráno byli profesionální hasiči z Náchoda přivoláni k dopravní nehodě, která se stala v Kladské ulici v Náchodě – Bělovsi. Podle informací mělo v místě dojít ke střetu osobního vozidla a motocyklu. Po příjezdu hasičů se na místě nenacházeli žádní účastníci nehody, ani osobní vozidlo a motocykl. Na vozovce byla pouze olejová skvrna, kterou hasiči zlikvidovali pomocí speciálního sorbčního materiálu.