Středa 25. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Jednotka profesionálních hasičů z Náchoda byla krátce po poledni přivolána k nehodě na silnici u Horního Dřevíče. Při příjezdu jednotky již v místě stála kvůli sněhovým podmínkám a nesjízdnosti komunikace kolona vozidel.

Hasiči došli k nehodě pěšky a zjistili, že jedno z osobních vozidel vyjelo ze silnice a sjelo ze srázu. Tříčlenná posádka vyvázla bez zranění. K havarovanému autu se vzhledem k místu události nedalo dostat. Hasiči po domluvě s Policií ČR předali místo zásahu a vrátili se zpět na základnu.

K dopravní nehodě tří osobních vozidel došlo včera po půl osmé ráno za silničním viaduktem v Častolovicích. Na místo události vyjeli profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolní hasiči z Kostelce nad Orlicí. Při střetu byli zraněni dva lidé, které si převzala do péče přivolaná záchranná služba. Hasiči provedli u havarovaných aut protipožární opatření a zamezili úniku provozních kapalin. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Jednotka dobrovolných hasičů z Horního Maršova byla povolána k nahlášené dopravní nehodě do ulice Modrokamenná v Janských Lázních. Na místě byl zjištěn náraz osobního automobilu do zdi domu, vozidlo bylo zaklíněno bokem o fasádu domu a podvozkem o opěrnou zeď.

Nehoda se obešla bez zranění, hasiči vozidlo zajistili proti pohybu a provedli likvidaci uniklého oleje. Po vyšetření nehody Policií ČR ve spolupráci s jednotkou HZS kraje a místními občany hornomaršovští hasiči provedli vyproštění vozidla pomocí navijáků, hydraulického zvedáku a zvedacích vaků.

K dopravní nehodě osobního vozidla vyjeli profesionální hasiči z Náchoda a dobrovolní hasiči z Police nad Metují. Osmnáctiletá řidička osobního auta Peugeot 206 z dosud nejasných příčin vyjela v obci Bezděkov nad Metují ze silnice a narazila do sloupu elektrického vedení. Hasiči po příjezdu na místo zkontrolovali zdravotní stav mladé řidičky a přivolali na místo záchrannou službu.

Ta si ženu převzala do své péče a odvezla na vyšetření do nemocnice. Hasiči zabezpečili osobní auto proti požáru a odpojili autobaterii. Na místo byl povolán pracovník ČEZu, který zajistil poškozený sloup a dráty el. vedení. Příčiny a okolnosti nehody šetří Policie ČR.