Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Jednotka hradeckých profesionálních hasičů ze stanice Pražská vyjela po šesté hodině ráno k dopravní nehodě, která se stala u kruhového objezdu v hradecké městské části Kukleny. Řidička osobního vozidla z dosud nejasných příčin vyjela ze silnice a převrátila se na střechu.

Při příjezdu hasičů na místo byla žena v péči záchranné služby. Hasiči zabezpečili vozidlo proti požáru a úniku provozních kapalin. Po zadokumentování události Policií ČR převrátili auto zpět na kola a vyprostili jej na silnici. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Dvě jednotky profesionálních hasičů z Nového Bydžova a dobrovolných hasičů z Chlumce nad Cidlinou vyjely časně ráno k zajištění osobního vozidla, u kterého došlo k poškození nádrže a úniku nafty u kruhového objezdu v Novém Městě.

Z plné nádrže osobního automobilu Peugeot unikly zhruba dva litry nafty na silnici. Hasiči jímali unikající naftu do speciálních nádob, než zabezpečili a provizorně utěsnili poškozenou nádrž. Pohonné hmoty na silnici zasypali sorbentem.

Hasiči z centrální stanice Hradec Králové byli přivoláni ke střetu osobního vozidla a cyklistky v ulici Milady Horákové v Hradci Králové. Při výjezdu z parkoviště srazil řidič osobního vozidla Mazda ženu na kole. Hasiči dorazili na místo jako první ze záchranných složek a zraněné sedmapadesátileté ženě poskytli předlékařskou pomoc, kdy jí zafixovali krční páteř.

Po příjezdu posádky záchranné služby hasiči pomohli s jejím uložením do vakuové matrace a naložením do sanity. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Profesionální hasiči z Trutnova byli krátce před desátou hodinou dopoledne přivoláni k nehodě, která se stala pod silničním mostem v Mladobucké ulici v Trutnově – Horním Starém Městě. Řidič kamionu převážející na návěsu bagr zřejmě neodhadl výšku nákladu a rameno stroje narazilo do betonového mostu.

Z poškozeného bagru unikl olej, který hasiči zasypali sorbentem. Zároveň provizorně zajistili olejové rozvody, aby nedocházelo k dalšímu úniku. Na místo byl povolán pracovník Správy a údržby silnici, který zkontroloval poškození mostu. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Jednotka hradeckých profesionálních hasičů ze stanice Pražská vyjela po osmé hodině ráno k dopravní nehodě, která se stala na silnici č. I/33 mezi Hradcem Králové a Jaroměří. U bývalého ČKD se srazila dvě osobní a jedno dodávkové vozidlo.

Nehoda se obešla bez zranění. Hasiči zajistili vozidla proti požáru a odpojili autobaterie. Při střetu unikly provozní kapaliny, které hasiči zasypali sorbentem. Příčiny nehody šetří Policie ČR.