Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Profesionální hasiči z Dobrušky vyjeli před půl jedenáctou večer k požáru uskladněného dřeva ve stodole u obytného domu v obci Běstviny. Požár lokalizovali uživatelé domu ještě před příjezdem hasičů.

Ti postupně rozebrali a vyvezli dřevo na otop ze stodoly, kde ho dohasili. Hmotná škoda byla vyčíslena na 500 korun, uchráněné hodnoty na domě činí jeden milion korun. Příčiny vzniku požáru jsou předmětem šetření.

Dvě jednotky profesionálních hasičů z centrální stanice Hradec Králové a dobrovolných hasičů z Lochenic vyjely v 18:47 hodin k ohlášenému požáru chatky v obci Lochenice.

Při příjezdu jednotek na místo byl požár objektu o rozměrech zhruba pět krát deset metrů celý v plamenech. Hasiči uhasili požár o půl osmé večer. Příčina vzniku požáru i výše škody je předmětem šetření. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Profesionální hasiči z Jičína byli v 06:50 hodin přivoláni k nehodě, která se stala v Dělnické ulici v Jičíně. Řidič nákladního vozidla Man při couvání narazil do dřevěného elektrického sloupu, který se zlomil. Část sloupu s dráty skončila na návěsu.

Při příjezdu hasičů na místo byli řidič i spolujezdec v kabině a měli obavy vystoupit kvůli spadlým drátům, které byly pod napětím. Hasiči společně s Policií ČR až do příjezdu pohotovostní skupiny ČEZ odkláněli v místě události dopravu. Pracovníci ČEZu po příjezdu na místo odstřihli dráty a hasiči odstranili z návěsu část dřevěného sloupu.

Příčiny nehody šetří Policie ČR.

K dopravní nehodě vyjeli večer profesionální hasiči z Nové Paky. Řidič osobního vozidla Suzuki Swift v Nové Pace narazil do sloupu veřejného osvětlení a skončil mimo vozovku. On i spolujezdkyně byli při nehodě zraněni. Při příjezdu jednotky na místo byli oba účastníci nehody v péči záchranné služby.

Zasahující hasiči zajistili havarovaný vůz proti požáru a úniku provozních náplní. Po zadokumentování události Policií ČR vyprostili vozidlo zpět na vozovku. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Bez zranění se obešla dopravní nehoda, která se stala v Javorníku. Řidič osobního vozidla z dosud nejasných příčin vyjel ze silnice a skončil v potoce. Auto se navíc převrátilo na bok. Na místo události vyjeli krátce po 18. hodině profesionální hasiči z Trutnova.

Při jejich příjezdu na místo byl řidič venku z auta a nejevil známky zranění. Přivolaná záchranná služba muže prohlédla a ponechala na místě nehody. Hasiči zabezpečili vůz proti požáru a vytáhli ho zpět na vozovku. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Novopačtí hasiči vyjeli krátce po deváté hodině ráno k dopravní nehodě, která se stala v obci Štikov. Řidička osobního vozidla Škoda Felícia z dosud nejasných příčin nezvládla řízení, s vozidlem se přetočila přes střechu a skončila zpět na kolech v příkopu.

Při příjezdu hasičů byla devětadvacetiletá žena v péči záchranné služby. Hasiči zajistili havarovaný vůz proti požáru a odpojili autobaterii. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

V neděli 9. února 2014 dopoledne byli profesionální hasiči z Nové Paky přivoláni k dopravní nehodě, která se stala u obce Vidochov. Osobní vozidlo skončilo na střeše. Při nehodě byl lehce zraněn řidič vozidla, kterého prohlédla přivolaná posádka záchranné služba a ponechala jej na místě události.

Hasiči zabezpečili vůz proti požáru a odpojili autobaterii. Do příjezdu policejní hlídky řídili v místě události dopravu. Po vyšetření nehody Policií ČR hasiči převrátili auto zpět na kola a očistili vozovku od střepů a plastových částí. Příčiny nehody šetří Policie ČR.