Sobota 28. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Bez zranění se obešla dopravní nehoda, která se stala ve dvě hodiny odpoledne na kruhovém objezdu na Brněnské třídě v Hradci Králové. Na místo události vyjeli profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové se dvěma zásahovými vozidly.

Řidička osobního vozidla Volkswagen Polo z dosud nejasných příčin narazila do auta Ford Fiesta. Při nehodě nedošlo k úniku provozních kapalin. Hasiči odpojili u volkswagenu autobaterii a po zadokumentování události Policií ČR odtlačili vozidla mimo kruhový objezd. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Jednotka profesionálních hasičů z Rychnova nad Kněžnou byla v 07:48 hodin přivolána k dopravní nehodě, která se stala mezi obcemi Čestice a Lípa nad Orlicí. Na hlavní silnici č. I/11 se srazila dvě osobní vozidla zn. Opel Astra a Citroën C4.

Při střetu byla zraněna jedna osoba, která byla převezena do nemocnice ještě před příjezdem hasičů na místo události. Hasiči zajistili vozidla proti požáru a odpojili autobaterie. Až do příjezdu policistů řídili v místě nehody dopravu. Příčiny nehody a míru zavinění šetří Policie ČR.

Tři jednotky hasičů zasahovaly ráno u železniční nehody mezi Červeným Kostelcem a Olešnicí. Na železničním přejezdu došlo ke střetu osobního vozidla s projíždějícím vlakem. Událost byla na operační středisko HZS Královéhradeckého kraje ohlášena v 05:43 hodin.

Na místo vyjeli profesionální hasiči z Náchoda, dobrovolní hasiči z Červeného Kostelce a hasiči HZS podniku Správy železniční dopravní cesty Nymburk. Řidič osobního vozidla vjel na přejezd právě v okamžiku, kdy tudy projížděl vlak. Ten narazil do zadní části auta, které skončilo mimo přejezd.

Řidič byl zraněn a převezen záchrannou službou do nemocnice. Nikdo z cestujících vlaku neutrpěl zranění. Královéhradečtí hasiči provedli protipožární opatření u osobního vozidla a po příjezdu jednotky hasičů z Nymburka se vrátili zpět na základny. Příčiny nehody šetří Policie ČR a Drážní inspekce.

Foto: JSDH Červený Kostelec