Sobota 28. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Dvě jednotky profesionálních hasičů z Dobrušky a dobrovolných hasičů z Opočna vyjely v 17:37 hodin k dopravní nehodě, která se stala na silnici č. II/298 v obci Očelice. Při střetu osobního vozidla a dodávky se zranila jedna osoba. Hasiči po příjezdu na místo asistovali záchranné službě s ošetřením zraněné osoby, která byla následně převezena do nemocnice. Hasiči zajistili obě vozidla proti požáru a úniku provozních kapalin.

Vozovka byla v místě nehody více jak hodinu uzavřena a doprava odkláněna přes okolní obce. Po zadokumentování události Policií ČR hasiči odstranili obě auta ze silnice a očistili vozovku od provozních kapalin a střepů. Před 20. hodinou byla silnice částečně zprůjezdněna. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Jednotka profesionálních hasičů z Hradce Králové – stanice Pražská byla před šestou hodinou ráno přivolána k dopravní nehodě, která se stala na hlavní silnici mezi Hradcem Králové a Jaroměří. U odbočky na Neděliště, ve směru na Hradec Králové, se srazila dvě osobní vozidla.

Při nehodě nebyl nikdo zraněn a nedošlo ani k úniku provozních kapalin z havarovaných vozidel. Jedno vozidlo skončilo v příkopu a u druhého si majitel zajistil odtah. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Tři osoby byly zraněny při srážce dvou osobních vozidel u přechodu pro chodce v Nádražní ulici v Trutnově. Na místo události vyjeli v 18:09 hodin profesionální hasiči z Trutnova.

Při jejich příjezdu byli dva lidé z jednoho vozidla v péči záchranářů, kteří je převezli do nemocnice, kam byla nakonec převezena i třetí osoba se zdravotními potížemi. Hasiči zajistili obě vozidla proti požáru a úniku provozních kapalin. Příčiny nehody a míru zavinění šetří Policie ČR.

Profesionální hasiči z Hořic vyjeli v 16:35 hodin k dopravní nehodě, která se stala na hlavní silnici č. I/35 mezi Hradcem Králové a Hořicemi. U odbočky na obec Vinice na Jičínsku se srazila dvě nákladní vozidla zn. Mercedes a DAF.

Nehoda se obešla bez zranění. Hasiči zasypali uniklé pohonné hmoty speciálním sorbčním materiálem. Po zadokumentování události Policií ČR hasiči odtáhli oba kamiony na nedaleké parkoviště. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Trutnovští profesionální hasiči byli ve 13:16 hodin přivoláni k dopravní nehodě, která se stala u Volanova. Řidička osobního vozidla Škoda Octavia z dosud nejasných příčin vyjela ze silnice a narazila do stromu. Při příjezdu jednotky na místo byla zraněná žena již v péči záchranné služby.

Hasiči zabezpečili auto proti požáru a odpojili autobaterii. Až do příjezdu Policie ČR řídili v místě nehody dopravu. Příčiny nehody šetří policisté.