Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Čtyři jednotky hasičů byly přivolány k ohlášenému dýmu vycházejícího z lesa u obce Libčany. Na místo vyjely obě královéhradecké jednotky profesionálních hasičů z centrální stanice a stanice Pražská, dále dobrovolné jednotky z Lhoty pod Libčany a Libčan.

Po příjezdu na místo určení bylo zjištěno, že se nejedná o požár lesa, ale o páru vycházející z technologie napařování dřeva v jedné z firem. Jednotky nezasahovaly a vrátily se zpět na základny.

K dopravní nehodě osobního vozidla vyjeli profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové. Osobní vůz zn. Ford vyjel v hradecké ulici Husova mimo vozovku a narazil do sloupu veřejného osvětlení. Při nehodě se zranili dva lidé, kterým hasiči do příjezdu záchranářů poskytli předlékařskou­ pomoc.

Následně byly obě osoby převezeny záchrannou službou do nemocnice. Hasiči provedli u vozidla protipožární opatření a odpojili autobaterii. Na místo se dostavili pracovníci technických služeb, kteří zabezpečili poškozený sloup. Příčiny nehody šetří Policie ČR.