Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Jedna osoba byla zraněna při střetu dvou osobních vozidel na Pospíšilově třídě v Hradci Králové. Na místo události vyjeli profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že řidič osobního vozidla Dacia z dosud nejasných příčin narazil do odstaveného osobního vozidla Škoda Octavia.

Řidič prvního automobilu byl zraněn a převezen záchrannou službou do nemocnice. Hasiči u Dacie odpojili autobaterii a zamezili úniku provozních kapalin. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Jednotky královéhradeckých hasičů ze stanice Pražská a dobrovolných hasičů z Chlumce nad Cidlinou povolány na silnici nedaleko dálnice D11 na území Pardubického kraje. V lesním úseku mezi obcemi Pravy a Kasalice havarovala třiadvacetiletá řidička osobního vozidla Škoda Fabia. Automobil skončil v lese na boku.

Nezraněná řidička se nemohla sama dostat z osobního auta. Hasiči vyřízli čelní sklo automobilu a ženu vyprostili. Následně zajistili vozidlo proti požáru a úniku provozních kapalin.

Profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové vyjeli v osm hodin ráno k dopravní nehodě osobního vozidla, která se stala v hradecké městské části Svinary. Mladá řidička z dosud nejasných příčin vyjela ze silnice a narazila do dopravní značky. Devatenáctiletá dívka vyvázla bez zranění. Hasiči odpojili u havarovaného vozidla Renault Clio autobaterii a po příjezdu Policie ČR se vrátili zpět na základnu.

Ke střetu tří osobních vozidel vyjeli v královéhradečtí profesionální hasiči z centrální stanice na Pospíšilovu třídu v Hradci Králové. Nehoda se obešla bez zranění. Hasiči odpojili u jednoho z havarovaných vozidel autobaterii a zamezili úniku provozních kapalin. V místě události došlo k poškození krytu kanálu, proto byli na místo povoláni pracovníci technických služeb a později vodovodů a kanalizací. Po zajištění vozidel a zadokumentování události se jednotka vrátila zpět na základnu.